Eerder gepubliceerd door Steve Brown in 2009.

Drugsbaron in spijkerbroekAmsterdam-Noir- Enkele jaren geleden kreeg ik een brief uit België op mijn post adres in Nederland. Ik geloof dat ik op dat moment in Canada woonde. De brief was afkomstig van de Belgische politiecommissaris die belast is met het eeuwig durende onderzoek naar de leden van de Bende van Nijvel.
De betreffende politiecommissaris schreef in die brief – kort samengevat- dat hij over informatie beschikte dat ik en de mijne mogelijk ooit in Amsterdam contact hebben gehad met één van de vermoedelijke bende leden. Dat klopte.

Twee Happy Freunden, niet de kleinste die ook de eer hadden om met die Reus van de Bende van Nijvel te praten dachten werkelijk waar dat zij ieder moment zouden worden vermoord. Ze waren nog nooit zo bang geweest. Eentje van hen barste toen hij het mij vertelde spontaan in huilen uit en die was tegen de twee meter met de bijnaam “Bonk”. Het ging in dit geval kennelijk om één van de beruchtste leden van de bende van Nijvel, die naar ik later vernam van de journalist van het Belgische blad Primo zelfmoord heeft gepleegd.
Ik beschrijf summier dat betreffende contact reeds in 1994 in mijn boek “Drugsbaron in spijkerbroek”.

De Belgische politie vroeg mij of ik bereid was met hem daar over te spreken. Hij was bereid mij te ontmoeten waar ik wilde en al mijn ‘onkosten’ te vergoeden. Ik heb die brief naast mij neergelegd en besloten er niet op te antwoorden. De laatste keer dat ik ooit met justitie heb gesproken was in de zaak Martin Hoogland en dat heeft mij miljoenen gekost en twee kogels in mijn lijf opgeleverd. En word ik sinds mijn getuigenis in de zaak -Hoogland door de beruchte Maffia- journalisten en politie -informanten Peter R. de Vries en Bas van Hout belaagd en aan de schandpaal genageld. Justitie liet zelfs toe dat de Bruine Rat Bas van Hout een beloning van 500.000-, gld. voor mijn moord op mijn hoofd zette, die tot de dag van vandaag nog steeds van kracht is.
Bovendien ben ik nadien alleen maar met keiharde leugens en woordbreuk geconfronteerd door lieden van justitie, te weten om er een paar te noemen de voormalig advocaat-generaal mevr. Korvinius, voormalig Hoofd Officier van justitie De Wit aka Papa Blanca, voormalig Hoofd Officier Vrakking en voormalig Officier van Justitie Teeven.

De één liegt nog harder dan de ander. Enige weken daarna kreeg ik een telefoontje van de afdeling het stiekeme Vergiet van Amsterdam. De zoveelste. Geïrriteerd vroeg ik gelijk of ze weer eens duistere informatie hadden dat ik weer eens vermoord ga worden, aangezien dat het enige is wat zij mij altijd te vertellen sinds 1994. “Nee, nee, deze keer niet Steve“, antwoordde hij lacherig als een boer met kiespijn. “Ik bel je op verzoek van België. De politiecommissaris die belast is met het onderzoek van de bende van Nijvel wil je graag spreken.” Ik antwoordde hem kwaad: “Ik wil niks te maken meer hebben sinds de zaak-Hoogland met de Justitie Bende van Leugenaars en Staats ‘Vergiet’- sluipmoordenaars en hing hem spraakloos op.