Jeroen Dijsselbloem
Pensioenkorting bij ruim 20 fondsen van ‘Jan met de Pet’. PvdA Eerlijk delen: 1.000.000.000.000 dollar naar aandeelhouders in dood en armoede.

( van onze Internationale Elite-Gangster redactie)

Amsterdam-Noir- Liberale Vrije Marktwerking is ‘Stalin- Communisme’ voor de Ultra-Rijken en hun Politieke Lakeien.
Ruim twintig corrupte pensioenfondsen verlagen de pensioenen van ‘Jan met de Pet’ per 1 april aanstaande, als dank dat zij altijd hard hebben gewerkt voor een karig loontje en zich als een echt sul steevast aan de wet hebben gehouden. En iedere avond naar ‘ik hou van Holland’ heeft zitten staren van ‘Maffia boss John de Mol’. De fondsen zijn tot de verlaging ‘gedwongen’ omdat hun dekkingsgraad eind december 2013 te laag was, temeer de Beurzen aan de ‘Ratten in pak’ aandeelhouders o.a. 1.000.000.000.000 dollar aan ‘Bloed-Winst’ hebben uitgekeerd.

Bankier-Gangsters ‘UBS-Misdaadgroep’ krijgen waanzinnige $3,5 miljard bonus.
Daarnaast is er afgelopen jaar een record aan bonussen en wachtgelden uitgekeerd, omdat het geld op is voor de eerlijke, ‘domme’ ‘Jan met de Pet’. Ze lachen zich helemaal slap in het ‘Lieg en bedrieg Kabinet’ om ‘Jan met de Pet’.
Dit blijkt uit een inventarisatie onder de pensioenfondsen die maandag bekend wordt gemaakt. Alle fondsen hebben inmiddels hun cijfers op orde en hebben die cijfers met de deelnemers gecommuniceerd.

Rapport ‘Working for the Few’ bevestigd opvatting Volksnieuw uit Amsterdam: ‘Ratten in pak’ in Nederland vrij spel.
De kortingen die zijn aangekondigd, lopen uiteen van een 0,5 procent tot bijna 6 procent. De fondsen die de grootste kortingen doorvoeren, zijn onder meer het pensioenfonds Sappi (5,5% korting), Jaarbeurs (5,6%), C1000 (4,6%), Vereenigde Glasfabrieken (4,2%) en GITP (4,2%). Daarnaast wordt er onder meer gekort door de fondsen Agrarische Handel (0,5%), Beambten Mijnbedrijf (0,6%), Dierenartsen (3,1%), Elsevier (1,4%), Enci (3,9%), Getronics (3%), Kappersbedrijf (2,8%), Metaal- en elektrotechniek (0,5%), Openbare Apothekers (3,7%), Tandtechniek (2%), Ten Cate (2,6%), Unisys (1,7%), Vlakglas/Glazeniers (1,2%), Wonen (3,3%), Xerox (2,6%).

PvdA-Ambtenaren ontspringen de Dans-macabre maar worden wel op straat gesmeten door de ‘VVD Godfahter Erik van der Burg’.
Volgens de inventarisatie zijn er echter meer fondsen die de pensioenen dit jaar iets kunnen verhogen omdat de financiële resultaten behoorlijk zijn.
Bij de fondsen die de pensioenen iets kunnen verhogen, zijn het ABP (voor ambtenaren en onderwijzend personeel) en Zorg & Welzijn (met name voor werknemers in de zorg). De financiële gezondheid van de pensioenfondsen wordt voornamelijk gemeten aan de hand van de dekkingsgraad.
Die graad geeft aan hoe groot het vermogen is dat staat tegenover de toegezegde pensioenen nu en in de toekomst. Een dekkingsgraad van 110 procent geeft dus aan dat tegenover €100 aan toegezegde pensioenen €110 in kas is.

De ‘Blinde Toezichthouder De Nederlandsche Bank‘ eist dat de fondsen een minimale dekkingsgraad hebben van ongeveer 105 procent om eventuele tegenvallers in beleggingen op te vangen en de Bankier-Gangster Bonussen te kunnen betalen.