De stem van het volk
PvdA en VVD Vrije Marktwerking is Top: 3.8 Biljoen Foetsie in de zakken van de Ultra-Rijken en 130 miljoen arbeiders vermoord.

(Door Peter de Waard  en bewerkt door de  op ontploffende staande waarheidscommissie)

Amsterdam-Noir- Poverty, A Study of Town Life is weer springlevend in “Banana-Fraude-Nederland”.
Terwijl arme gepensioneerden, eerlijke werkenden, schoolverlaters, consumenten en  hongerende uitkeringstrekkers nog hun wonden van de ‘Jan met de Pet crisis’ likken, de NOS iedere week samen met de ‘VVD Valse Nicht Albert Verlinde’ een Koningsfeest viert, Mark Rutte ‘Captain- Coke-Gordon’ belt voor advies kunnen de aandeelhouders zich rijker dan Ultra-rijk rekenen: ik hou van Holland’.
Niet alleen staan de beursindices op vele markten weer op recordniveau, ook hebben beleggers in 2013 voor het eerst in de geschiedenis meer dan 1 biljoen dollar (dat is duizend miljard dollar ) aan ‘Rat in pakdividend’ uitgekeerd gekregen.
 De Bonussen aan de CEO’s ‘Ratten pak’ naar voor ‘Jan met de Pet’ niet te bevatten hoogte zijn gestegen. Crisis? Voor wie dan?

De Participatie-Armoede rukt op in het rijke “Banana-Fraude-Nederland”.
Terwijl half eerlijk Nederland aan de ‘G- honger’ ligt omdat er in dit verband een miezerig 17 miljard moet worden bezuinig maken de criminele ‘Ratten in pak’ zonder een dag eerlijk werk 1.000.000.000.000 dollar winst. Dat is nog eens eerlijk delen laat de ‘PvdA Playboy Diederik Samos’ trots weten. De PvdA Partijleider de ‘Showbizz arbeider Hans Spekman’ was niet bereikbaar voor commentaar. Wie weet zat hij ook op de Beurs.
 Mark Rutte heeft –laten vertrouwelijke bronnen ons weten- van opwinding in zijn broek gepist ( kwade tongen beweren zelfs dat hij in de broek van Gordon heeft gepist).

Het mag een mijlpaal worden genoemd. De internationale fondsbeheerder Henderson Global Investors  misdaadgroep rekende uit dat aandeelhouders vorig jaar wereldwijd 1,03 biljoen dollar aan dividend ontvingen (750 miljard euro). Dat is 43,2 procent meer dan in 2009 toen de dividenden over het crisisjaar 2008 werden betaald. Het grootste deel van alle dividenden – 37 procent of 370 miljard dollar – is uitbetaald door op de Amerikaanse beurs genoteerde bedrijven. De in Europa genoteerde bedrijven keerden vorig jaar 330 miljard dollar uit, de Japanse 50 miljard, die op andere Aziatische markten 110 miljard.

Ict-
Big Brohter is watching you-sector.
In de ict stegen de dividenduitbetalingen het meest. Ze namen er sinds 2009 met 109 procent toe – vooral ook dankzij Apple, dat eenzesde van alle dividenden in deze sector voor zijn rekening neemt.

Toch blijft de ict-sector hiermee een relatief kleine speler. In 2013 werd het meeste dividend uitgekeerd door de financiële sector, die in 2008 en 2009 nog op apegapen lag. Misdaadbanken en verzekeraars keerden hun aandeelhouders 218 miljard dollar uit.

The Secret of the Seven Sisters.

Koningin Shell BeatrixDaarna volgen de niets ontziende misdadige oliesector en de extreem bloedige mijnbouw voor arme sloebers.

Een select  extreem misdadige gezelschap van tien multinationals droeg zorg voor 9 procent (90 miljard dollar) van alle dividendbetalingen.

Hieronder vielen vooral olieconcerns en telecombedrijven. Royal Dutch Shell betaalde van alle bedrijven het meest aan dividend wat onze “Koninklijke Familie Nooit Genoeg” weer in extase bracht, gevolgd door ExxonMobil, Apple, China Construction Bank en HSBC Holding.

Jaarlijks roof de massa scheel rendement.
Hendersons topman Super Elite-Gangster Andrew Formica stelt dat aandeelhouders steeds vaker een jaarlijks rendement willen. ‘Dat is een reactie op de lage rendementen op vastrentende waarden als spaargelden en obligaties. Door vergrijzing van de westerse bevolking kunnen velen niet langer rekenen op staatspensioenen en zijn ze afhankelijker van eigen beleggingen voor de oude dag. M.a.w. die gaan aan de bedelstaf.’ In de jaren tachtig en negentig keken beleggers vooral naar koerswinst en minder naar de dividendinkomsten, maar zijn nu volledig los geslagen van criminele hebzucht.