Legenist-ster

Staatsbank RBS: €10 miljard verlies, €667 miljoen feestelijke bonussen. Keiharde VVD straffen voor ‘Volkse Kruimel cirminaliteit’ met “Rode Legenisten Star”.

( van onze Internationale Elite-Gangster redactie i.s.m. onze VVD Klasse Justitie redactie)

Amsterdam-Noir-‘Huil Bankier-Gangster’: Leven van bankier is al moeilijk genoeg met onze miljoenen Bonussen’.

Ondanks een verlies van naar verwachting £8 miljard (€9,7 miljard), keert de genationaliseerde Royal Bank of Scotland (RBS) zijn personeel £550 miljoen (€667 miljoen) aan bonussen uit. De bonussen zijn daarmee hoger dan eerder gedacht. De Britse Staat, voor 82% eigenaar van RBS, heeft zijn toestemming aan de miljoenenextraatjes gegeven. Dat schrijft Sky News. Het is nog onduidelijk of RBS zijn grootaandeelhouder toestemming zal vragen het Europese bonusplafond te omzeilen. In dat geval kunnen werknemers in hogere functies een bonus van maximaal twee jaarsalarissen krijgen. De kans dat de Britse Staat akkoord zou gaan is klein, omdat hogere bonussen politiek zeer gevoelig liggen.

Jeroen Dijsselbloem

Eerder kwamen al berichten naar buiten dat RBS de vaste salarissen van bankiers wilde verhogen, ter compensatie van de lagere bonus die zij mogen incasseren. Van de EU mogen banken hun personeel een jaarlijkse bonus ter grootte van maximaal één jaarsalaris geven. Als de aandeelhouders akkoord gaan, mag het jaarlijkse extraatje van de EU worden opgehoogd naar twee jaarsalarissen.

Rabo-Misdaadbank schrapt banen om 9 ton van Sipko Schat en de Fraude-Boetes te kunnen betalen .

RBS, de bank die in 2007 onderdelen van ABN Amro van de  ‘VVD Draq Queen Gerrit Zalm’ kocht maar in de kredietcrisis door de Britse Staat gered moest worden, kondigt tegelijk met de enorme bonuspot een grote reorganisatie aan. Van de 120.000 werknemers moeten de komende jaren ongeveer 30.000 vertrekken.

Bonusverbod omzeilen en Rutte met zijn ‘PvdA-hoertjes’ vindt het prima.
De miljoenenbonussen zijn ook in Engeland onderwerp van verhitte discussie. Zo kondigde de Britse bank HSBC al aan het bonusplafond van de EU te willen omzeilen, door topmanagers voortaan per kwartaal een toelage te geven. Deze valt dan buiten de bonusregels. Bij Barclays stegen de bonussen met 10%, ondanks dat de bank 12.000 mensen gaat ontslaan na teleurstellende jaarcijfers.
Nederland wil nog verder gaan. Wat minister Dijsselbloem betreft krijgen bankier-gangsters voortaan maximaal 20% van hun vaste salaris als bonus uitgekeerd(kuch).