Legenist-ster
VVD introduceert de “Rode Legenisten Star” voor werkloze in de vorm van een geel hesje in Amsterdam.

( van onze dolgedraaide VVD en PvdA Bestuur-Gangster redactie)

Amsterdam-Noir- Als het aan de ‘VVD-Chapter-Amsterdam’ met ‘Godfather Erik van der Burg’ ligt zijn wij na de Gemeente verkiezing weer helemaal terug in de jaren 40-45. Weliswaar met een nieuwe variant van de Joden vervolging. De Joden vandaag de dag zijn de werkeloze arbeiders. U kunt ze als de ‘VVD-Misdaadgroep’ niet gestopt wordt door het Volks—Verzet herkennen aan een geel hesje.

De Gemeente Amsterdam gaat rigoureus snijden in het lagere ambtenarenapparaat. Erik van der Burg heeft zijn partijleden intern de garantie gegeven dat aan de Top er niemand uitgaat. Naar buiten toe gaan er ook 48 Top-directeuren uit volgens Godfather van der Burg, maar die mogen daar twee jaar over doen. En wie dan leeft wie dan zorgt.
M.a.w. alle “Dikke Deuren” blijven zitten waar zij zitten als echte VVD’ers.
Om goedkoper en flexibeler te kunnen werken, verdwijnen de komende 2 jaar minimaal 900 van de 12.900 voltijdbanen. Dat liet VVD wethouder Eric van der Burg (geen fatsoenlijk personeel en slaven organisatie) donderdag weten aan de gemeenteraad. Erik van der Burg is één van de echte bikkelharde  stoottroepen van de hoofdstedelijke ‘VVD-Homo-Maffia’.

Strafblad beroeps politieke crimineel Erik van der Burg.
Van der Burg  werd op zijn zeventiende  lid van de VVD en bestuurslid in Zuidoost.  ( dat is op zich al een teken van een fanatieke psychopaat zonder  een normaal sociaal leven ).
Van 1992 tot 1997 was hij daar als stadsdeelwethouder verantwoordelijk voor de portefeuille Welzijn & Sport. In 1994 werden deze werkzaamheden voor enkele maanden onderbroken, omdat de VVD toen niet in de coalitie zat. In 2001 werd Van der Burg gemeenteraadslid voor de VVD in de Amsterdamse gemeenteraad. In 2004 koos de VVD-fractie Van der Burg als nieuwe fractievoorzitter. Bij de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen in 2006 stond Van der Burg op de derde plek op de VVD-lijst, achter de wethouders Laetitia Griffith en Mark van der Horst. Na de verkiezingen werd hij weer fractievoorzitter.

In 2008 werd Van der Burg voor de derde maal op rij (2006, 2007 en 2008) in de jaarlijkse verkiezing van stadszender AT5 gekozen tot beste Amsterdamse raadslid door de  ‘Hard Core Homo’ beweging, die de hele dag stoned was van de cocaïne en poppers en drank en zich liederlijk vergreep aan Volkse Schandknapen. Met name het niet aanwezig zijn van een kritische en tegelijkertijd constructieve houding werd door de ‘Valse Nichten-juryleden’ geprezen. In december 2006 kwam Van der Burg met het voorstel om een Canon van Amsterdam te maken. Inmiddels zijn de vijftig vensters vormgegeven. Op AT5 worden ze in beeld gebracht. Op straffe van stopzetting van de subsidie.

In mei 2010 trad hij aan als wethouder in een college van VVD, PvdA en GroenLinks. In zijn portefeuille heeft Van der Burg onder andere Zorg, Sport, Schiphol, Personeel & Organisatie en Dienstverlening.

Eerder werd al aangekondigd dat de inrichting van de gemeente op de schop gaat. Zo gaan de 26 gemeentelijke diensten op in vier ‘clusters’ en worden de stadsdeelraden omgevormd tot bestuurscommissies. De reorganisatie van het bestuur van de hoofdstad is al langer onderwerp van gesprek. Het uitgewerkte plan is donderdag voorgelegd aan de ondernemingsraad.