Pinquins Utopia

Mogelijk veel merchandising rond de SBS-Walking Deads UtopiaTV-Nightmare. Maar waar is de Lul van Johnny.

( van onze Wie neukt wie prive redactie)

Amsterdam-Noir-Nederland is terecht  fan van een EO-documentaire over pinguïns. De tweede aflevering van het drieluik ‘Pinguïns undercover’ trok woensdagavond 1,4 miljoen kijkers en dat is aanzienlijk meer dan Utopias, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Het programma waarin het leven van de waggelende vogels met een spycam wordt gevolgd, is ook op twitter een veelbesproken onderwerp. ‘Het is weer pinguïn-tijd mensen, het leukste uurtje tv van de week,’ vindt Marissa.

Maffiaboss John de Mol had dus beter wat Waggelende Pinguïns bij elkaar kunnen zetten dan dat zooitje “Walking Deads”. Dat was stukken goedkoper en leuker geweest om te zien.

Ook op Lies Pannevis maakt de serie veel indruk. ‘Zelden kwamen er zoveel emoties los in onze huiskamer – tijdens tv-kijken – als toen een aalscholver een baby-pinguïn omver liep.’ En Jeroen van Driel vindt de serie zo mooi gemaakt dat hij bijna zou willen dat hij zelf een pinguïn was, schrijft hij op Twitter.

De laatste aflevering is woensdag 22 januari om 20.30 uur te zien op Nederland 1.
John de Mol en zijn ‘Dwergzoon Johnny de Moran’ zijn nu aan het onderzoeken of zij de huidige bewoners van Utopa kunnen vervangen door Pinguïns.