Kabinet Rutte II

 

( van onze Dolgedraaide VVD en PvdA Bestuur-Gangster redactie)

Amsterdam-Noir- Door de aanhoudende  ‘Jan met de Pet crisis’ kloppen eerlijke, hongerende arbeiders gezinnen steeds vaker aan bij het Leger des Heils voor onderdak of andere vormen van voedsel hulp. Dat meldde het Leger des Heils maandag.
Eén jaar doffe ellende voor de gewone man door het Kabinet-‘Snake Rutte II – Chiwawa-Asscher’.
„Het gaat hier om ‘nieuwe massa armoede’, dus niet om mensen die al een zwervend bestaan leiden of verslaafden. Het zijn gewone eerlijke mensen die plotseling hun baan kwijtraken of zzp’ers zonder opdrachten”, aldus een woordvoerder op het hoofdkantoor van het Leger des Heils in Almere.

Kerst-Participatie: Moeder met zes kinderen op straat en Miljonairs Fair geslaagd met Stinkbom.
Afgelopen week dreigde in Leeuwarden een moeder met zes kinderen op straat te belanden. Zondag werd in overleg met PvdA  burgemeester Fred Crone, ooit een echte socialist toen hij nog voorzitter van de studentenvakbond ASVA  was en van de Socialistische Uitgeverij Amsterdam (SUA)  een voorlopige oplossing voor het gezin gevonden pas nadat er een rel over was ontstaan in  de sociale media. Volgens de ‘Bestuur Rat in pak Crone’ gaat het hier om een gezin dat al twee jaar in beeld is bij hulpinstanties. Ja, ja, het heeft natuurlijk niets te maken met de roof en plunder praktijken van de VVD en zijn PvdA, maar is de schuld van de alleenstaande moeder zonder Luxe-Wachtgeld. 

Maar door de duur van de ‘Jan met de Pet crisis’ komen nu ook andere mensen in problemen. „Dan is hun spaarpotje of de spaarrekening leeg en soms moeten mensen zelfs hun (koop)huis uit”, aldus de woordvoerder. „Deze groep mensen is over het algemeen goed te helpen. Ze zijn weerbaar en hebben vaak nog genoeg perspectieven al wordt het per ‘Rutte-Asscher dag’ zwaarder.” Wel moeten mensen vaak eerst hun schroom overwinnen. „Maar als ze bij ons aankloppen, hebben we deze gezinnen in veel gevallen binnen 3 tot 6 maanden weer op de rails met de hulp van God.”

Het Leger des Heils krijgt wel vaker te maken met gezinnen zonder sociaal vangnet. Die kunnen dan niet aankloppen bij familie of vrienden. „Dat soort gevallen zagen wij vroeger allen op onze missies in landen als Afrika, maar zien we  nu overal in Nederland: van noord tot zuid en van oost tot west is het niet best in “Banana-Fraude-Nederland’ voor ‘Jan met de Pet’.