John de Mol

Daar waar de ‘La Paay’  voor een ‘wippie’ met Maffia Boss John de Mol op straat wordt gesmeten kunnen ‘Kruidvat Held Peter R.de Vries ’ en ‘Grachtengordel Fat Beau’  ent als zijn zoontje ‘Johnny de Moran’  doen en laten wat zij willen zonder enige gevolg voor hun carrière.

(door Niek Stolker en bewerkt door de waarheid commissie)

Amsterdam-Noir -Er was een tijd dat Beau van Erven Dorens een fris gezicht was op tv. Zijn kakkineuze gedrag ontregelde, hij wist te verrassen tussen al die voorspelbare pratende hoofden en – niet onbelangrijk – hij had nog humor ook. Ook was er een tijd , ergens in de jaren ’80 van de vorige eeuw dat de hersendode ‘SBS-kijker’ heilig geloofde in het sprookje dat Peter R. de Vries de misdaad bestreed. Nu is het alleen nog maar zijn ‘VARA-Schandknaap’ de Miljonair Matthijs Nieuwkerk die dat sprookje gelooft.

Begin deze eeuw was RTL Boulevard een guilty pleasure binnen de grachtengordel. De aanwezigheid van de schmierende Beau legitimeerde het kijken naar de bewegende versie van Story en Privé. Begin deze eeuw dacht je bij het horen van de naam Scarlett niet aan deze actrice maar aan een blote Beau van Erven Dorens (nsfw). Begin deze eeuw schreef de Haarlemmer zelfs alleraardigste columns in Nieuwe Revu.

‘Politie informant Peter R. de Vries’ maakte furore met bijv. spectaculaire niet voor mogelijk gehouden ontdekkingen in de Jungle van Paraguay van één van de Heineken-Ontvoerders Frans Meijers, hetgeen normaliter een ieder ander journalist of Nederlandse politieman met de dood zou hebben bekocht, terwijl hij stiekem de opbrengst van het Heineken-boek met Willem Holleeder en Cor van Hout deelde. ( Peter R de Vries 25% de Heineken-ontvoerders 75%). Dan laten wij nog maar buiten beschouwing dat niet door Peter R. de Vries betwist wordt hetgeen de weduwe van Thomas van der Bijl verklaarde dat haar man vermoord was op voorspraak van Peter R. de Vries. Allemaal geen probleem voor John de Mol en Matthijs van Nieuwkerk.

bloedboek2-1

Ergens begin deze eeuw verkocht Beau ook zijn ziel aan ‘Maffia Boss John de Mol’. In maart 2005 hield hij op bij het ‘Open Riool RTL Boulevard’ om zijn ‘kinderen ook eens in bed te kunnen stoppen’ – om vijf maanden later doodleuk te beginnen bij Maffia Boss John de Mol’s  ‘Witwas vehikel Talpa’, ook tijdens kinderbedtijd. Hij zou het NOS Journaal wel even gaan upshaken, bralde hij. Het programma (NSE geheten) faalde jammerlijk. “Het is nu erop of eronder,” zei hij in oktober 2006. (Hij is dan al boos vertrokken bij Revu omdat het blad het waagde een kritisch stuk te plaatsen over Talpa.)

In de jaren daarna wordt de politie informant Peter R. de Vries keer op keer betrapt op listen, bedrog en liegen en bedriegen en vreemd gaan bij de hoeren.
En het verrichten van hand en spandiensten voor zo wat in chronologie volgorde alle grote Volks-Misdaadgroepen die op dat moment de machtigste waren/zijn  in de Nederlandse ‘Volks-Onderwereld’. Opvallend is wel dat al die Volkse (media) Godfathers Klaas Bruinsma, Sam Klepper, John Mieremet, Cor van Hout, Willem Holleeder, Martin Hoogland e.a. waar de Vries voor werkt of werkte worden vermoord of verwijnen voor jaren de gevangenis in.

Peter R. de Vries maakte o.a een media-moordaanslag op Steve Brown voor  de ’Hoogland Maffia’, Sam Klepper en John Mieremet samen met zijn  loopjongen het Panorama ‘Hoerenjong Bruine Rat Bas van Hout’.

Zelfs  dat het Amsterdamse Gerechtshof  Peter R. de Vries reeds in 1991 verklaarde tot een volwaardige lid van de ‘Klaas Bruinsma Volks-Onderwereld Misdaadgroep’ kon zijn ‘Media- Maffia Boss John de Mol’ niet deren. Trouwens ook Matthijs van Nieuwkerk niet, extra pikant dat Arrest kwam tot stand nadat Peter R. de Vries een proces n.b. tegen Matthijs van Nieuwkerk had gevoerd als Hoofdredacteur van Het Parool). Peter R. de Vries was en is John de Mol zijn parade Misdaad-paardje. Ook zijn vele seks escapades in de bekende Onderwereld Sexhuizen als  Yab Yum van Klaas Bruinsma en die van Cor van Hout te Alkmaar en zelfs het neuken met kroongetuigen-prostituee als Renette van der Meer kunnen Peter R. de Vries niet van zijn SBS-Troon stoten.  

Wat weet Peter R. de Vries van John de Mol?
Wel daar kunnen wij toevallig wel een antwoord op geven. Peter R. de Vries heeft een verbond met John de Mol sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw, toen hij namelijk als intermediair de zwarte financiering van rond  een miljoen gulden van de Klaas Bruinsma Misdaadgroep aan de op één haar na failliete John de Mol heeft geregeld.

We zijn nu zeven jaar verder en Beau kreeg kans op kans op kans. Comedyserie Man & Paard sneuvelt na zes afleveringen, Deal Or No Deal breekt nooit door, niemand kijkt naar CQC en het wil ook maar niet lukken met Show Me The Money en Het Beste Idee van Nederland.
Beau wordt synoniem aan tv-flop. Maar één man blijft het maar met hem proberen. Hole in the Wall, De Wereld van Beau…  Maffia Boss John de Mol betaalt steeds de rekeningen, waarop Beau almaar harder roept dat-ie zo gelukkig wordt van John.
Fast forward naar oktober 2013. Vorige week begon er gewoon weer een programma van Beau van Erven Dorens bij een zender van John de Mol. Het zal niemand verbazen: de kijkers weten Show Vandaag (zo heet het vehikel) niet te vinden.
Beau van Erven Dorens krijgt zoals gezegd kans op kans op kans van ome John. Je begint je toch af te vragen: zou hij soms iets weten over de ‘Maffia–Pulp’- tv-miljardair? Het antwoord is dus ja, maar wat dan? Wat kan er nog erger zijn dat inmiddels iedereen al weet dat John de Mol ‘zijn’  Imperium gebouwd is op het Witwassen van drugsgeld, misschien ‘BBC-Pedofilie’?