Elite-Gangster Economie

Gaat Narco-Witwascentrale “Banana-fraude Nederland” ontploffen.
Oorzaak van de ‘Jan met de Pet’ crisis in beeld. Den Haag mede schuldig aan de crisis door o.a. het Witwassen van triljarden miljarden van de Ultra- Rijken Elite-Gangsters.

Banken beroven mensenAmsterdam-NoirPvdA en VVD Vrije Marktwerking is Top: 3.8 biljoen Foetsie in de zakken van de Ultra-Rijken en 130 miljoen arbeiders vermoord.
‘Schaduwbanken zijn financiële atoombom’ 3000 miljard euro beheren in Nederland gevestigde schaduwbanken, met nauwelijks enige vorm van controle. Een tijdbom die een tweede financiële crisis van enorme weerga kan veroorzaken, stelt hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen in De Groene Amsterdammer van deze week en bericht Volksnieuws uit Amsterdam-Noir al tijden. Hoe zit  het bijvoorbeeld in dit verband met de 32.000 miljard  die grotendeels via Narco-Witwascentrale Nederland door de Elite-Gangsters met hulp van hun ‘Dutch politieke Lakeien’ van de VVD en de PVDA zijn en  nog dagelijks worden doorgesluisd naar de ‘Tropische Belasting Paradijs Eilandjes’, alwaar lieden als ‘Godfather Erik Staal’ inmiddels een heuse ‘Rue de Dutch Bestuur-Gangsters’ bewonen. ( altijd zon, altijd feest in de ‘Rue de Dutch Bestuur-Gangster ‘waar men Buitenzorg leeft).

Wanneer worden Nederlandse Regeringsleden voor het Internationaal Strafhof gedaagd.
Internationaal is er veel kritiek op de buitenproportionele rol van Nederland in het schaduwbankieren. Samen met de VS is Nederland het enige land waar de balansen van schaduwbanken groter zijn dan van reguliere banken. Het gaat dan om een groot aantal brievenbusmaatschappijen die in opdracht van grootbanken elkaar over en weer pakketten financiële producten uitlenen of verkopen. De Nederlandsche Bank, financiële dienstverleners, banken en neoliberale economen nemen de grote risico’s van dit nauwelijks te ontwarren netwerk niet serieus, meent Ewald Engelen.
Rapporten van zowel DNB als het Amsterdamse economische onderzoeksinstituut SEO geven hetzelfde excuus voor de excessieve omvang van het Nederlandse schaduwbancaire stelsel: het is geen schaduwbankieren maar belasting ontwijken. Deze rapporten zijn bedoeld om te-redden-wat-er-te-redden-valt en besteden geen enkele aandacht aan de rol die schaduwbankieren heeft gespeeld in de bancaire revolutie van de afgelopen twintig jaar – excessieve balansgroei afgezet tegen steeds minder eigen vermogen en dus steeds grotere winsten en bonussen – die in 2008 eindigde met een financiële megacrisis waarvan we nog altijd niet zijn hersteld.

Nederlandse burgers moeten er kennelijk maar op vertrouwen dat schaduwbankieren, zoals DNB en SEO beweren, in het grote verhaal van de crisis slechts een vochtig rotje is geweest en niet een financiële atoombom.  Het volledige verhaal staat in De Groene Amsterdammer van deze week en kan online, tegen betaling gelezen worden. Bij “Volksnieuws uit Amsterdam-Noir” kunt u alle reeds eerder verschenen artikelen over deze triljarden miljarden  criminele Witwas operaties door de ‘Dutch Ratten in pak’ gratis terug lezen.