Agent Orange

( van onze Alte kameraden redactie)

Amsterdam-Noir-  De ‘Ratten in pak’ voelen de  ‘Opstand-Bui’ hangen en zoeken elkaar op.
De ruim 2500 plaatsen op de speciaal voor Prinsjesdag gebouwde Vip tribune op het Lange Voorhout in Den Haag zijn volledig uitverkocht. Dat is voor het eerst, meldt Den Haag Marketing.

Ceremonie meester Hofnar ‘KLM Captain Gay Eurling.Cameil Eurlings

Andere jaren bleven tribune plaatsen gedeeltelijk onbezet, maar dit jaar zijn alle kaarten binnen enkele weken verkocht. Mieke Smid van Den Haag Marketing schrijft dit toe aan de alles aanhoudende verwoestende ‘Jan met de Pet crisis’ . Daarom zoeken de ‘Ratten in pak’ elkaar op om rond hun “Koning Willem Heineken I” “„We hebben speciaal daarvoor de tribune capaciteit uitgebreid van 1600 naar 2500 plaatsen, maar desondanks waren de kaarten snel weg.” Het lijkt wel de laatste weken van ‘Hitler in zijn Berlijnse Bunker’.

Een tribunekaart kost 15 euro per persoon, een VIP-arrangement 39,50 euro. Bij het VIP-arrangement mag  men samen met ‘Captain Gay Eurling’  zwaaien naar de Koning.

Jos van Rey ook in de ‘Gouden koets’.
Jos van Rey
Tijdens de rijtoer van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal en terug passeert de Gouden Koets tweemaal de Viptribune. De koninklijke stoet vertrekt om 13.00 uur bij Paleis Noordeinde en arriveert om 13.15 uur bij de Ridderzaal. Het is niet bekend of Jos van Rey van de nieuwe VVD-partij “Grijp Je Rijk” ook in de koets zit. Mocht dat het geval zijn dat gaan de prijzen als nog omhoog, want Jos kost een paar centen extra.

Het toeristisch bezoek neemt volgens Den Haag Marketing dankzij het nieuwe “Koningspaar Nooit Genoeg” flink toe. Veel buitenlanders hebben belangstelling voor onder meer de Koninklijke Stallen, de Paleistuinen en het Paleis Noordeinde. Vooral  Foute, Oude Duitsers tonen volgens Den Haag Marketing interesse na de inhuldiging van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. „Foute Duitsers zijn zeer begaan met ons  van oudsher ‘SS- Prins Bernhard georiënteerd koningshuis‘ ”, zegt Smid. De meeste vragen van toeristen bij de VVV gaan over de ‘Koninklijke-SS’ Historie van Den Haag.