Gaat de Justitie Herman Bolhaar & Harm Brouwer,  Peter R. de Vries en John de Mol beerput dan eindelijk open in Hoger beroep?

Zal de “Allesweter” van het ‘Hoerenjong Bruine Rat Bas van Hout’  van Peter R. de Vries  ook weer komen getuigen?

( van onze ‘Corrupte Herman Bolhaar Justitie’ redactie)

Amsterdam-Noir- Peter La Serpe:” Ik zit in een Gouden Kooi”.
In het nieuwe Justitieel Complex op Schiphol maakt het gerechtshof Amsterdam vrijdag een begin met het hoger beroep met het liquidatieproces Passage. Of er in het nieuwe Justitieel Complex ook een nieuwe niet corrupte wind gaat waaien valt te bezien.

Peter La Serpe:”Peter R de Vries is verantwoordelijk voor meer moorden en misdaden dan ik en heeft ook meer poen verdient met en aan Justitie de afgelopen kwart eeuw dan ik. “( meer in zijn komende Column)

De dubbelrol van de onbekende Allesweter.
Elf verdachten staan terecht voor hun aandeel in een aantal afrekeningen in het criminele circuit. Grote afwezigen zijn zo goed als zeker Peter R de Vries, die in eerste aanleg meineed pleegde en zijn Boss John de Mol, die volgens de inlichtingsdienst van de politie geld Witwast van o.a. Willem Holleeder. Waarom?

Misschien gaat onze Columnist Peter La Serpe ons dat uit de corrupte justitie doeken doen, want van de ‘Ja-knikkers-pers’ hebben wij in dit verband niets te verwachten. Die doen het allemaal dunnetjes in de broek voor Maffiaboss John de Mol en de corrupte  “Herman Bolhaar–Justitie”.

Alleen in Banana-Fraude-Nederland mogelijk: Een “Allesweter” ter rechtszitting  van het monsterproces Passage.
En wie herinnert zich nog de bijna hilarische, absurde moment dat “Panorama Hoerenjong Bruine Rat Bas van Hout” als getuigen met zijn “Allesweter” op de proppen kwam tijdens de rechtszitting?

De Dag der Lange Neuzen en de mysterieuze ”Allesweter van Bas van Hout”.
Die “Allesweter” van de “Bruine Rat Bas van Hout” wist dat Willem Holleeder niet alles had gedaan waarvan justitie hem beschuldigen, maar juist helemaal niets. Meineed? Nou nee, meer een geval van een kinderlijke op een haar na debiele fantast met het verstand van een Walnoot.

De rechtbank legde in januari aan drie verdachten levenslang op. De overige straffen varieerden van enkele jaren tot 30 jaar, in een enkel geval kwam de rechtbank tot nagenoeg integrale vrijspraak. Spil in het geheel is kroongetuige en Columnist van Volksnieuws-uit Amsterdam-Noir  Peter la S. 

In ruil voor een gehalveerde strafeis (8 jaar in plaats van 16) legde La S. een reeks verklaringen af die de kurk vormden waarop de bewijsvoering van het Openbaar Ministerie (OM) drijft. De rechtbank keurde de deal met La S. goed en achtte zijn verklaringen betrouwbaar.

 Problemen met kroongetuige
La S. heeft zijn straf er op zitten en verkeert al ruim een jaar op vrije voeten. Hij verblijft op een onbekende plek, met een nieuwe identiteit en een grote zak bloedgeld.

John de Mol Witwasser afpers geld Willem Holleeder. De ontbrekende media-meneer.
Tijdens het proces bij de rechtbank, dat inclusief de vele voorbereidende zittingen zo’n 6 jaar in beslag nam, deden zich tal van problemen met de kroongetuige voor o.a. dat Peter R. de Vries ter rechtszitting verklaarde dat Peter La Serpe loog. Maar gek genoeg de feiten ter rechtszitting aantoonde dat Peter R. de Vries  bewijsbaar loog en dus meineed pleegde, maar Peter R. niet werd aangehouden. Waarom?

In verlengde daarvan was het ook bizarre dat de politie proces-verbalen (van de. chef C.I.D Jan van Looyen. ) had ingeleverd waarin stond dat Maffia Boss John de Mol tijdens de Passage Liqudatie zaak bloed-en afpers- geld had Wit gewassen voor verdachten in de Passage Liquidatie zaak en in het bijzonder voor Willem Holleeder. Waarom is John de Mol daarvoor nooit vervolgd?

Een paar keer zag het er naar uit dat justitie niet de eindstreep met hem zou halen.

La S. lag vooral overhoop met de dienst getuigenbescherming van justitie, die telkens afspraken niet zou zijn nagekomen en de getuige onder zware druk zou hebben gezet. De advocaten van de verdachten zien La S. als leugenaar; hij zou zelfs een door hem gepleegde moord hebben verzwegen.

Gematigde strafeis
 en een paar miljoen Bloed-geld erbij.
Het OM is ook in zijn zaak in hoger beroep gegaan, ook al heeft het van de rechter zijn zin gekregen: de rechtbank volgde de gematigde strafeis. Jan Peter van Schaik, advocaat van La S., begrijpt deze stap van het OM maar half. ‘Dit hoger beroep is een drukmiddel, een manier om hem erbij te houden. Onnodig, want ook in hoger beroep zal La S. zijn verplichtingen als getuige nakomen.’

Het OM vindt het voor ‘een goede procesvoering’ noodzakelijk dat het hof zich ook over de zaak-La S. buigt.

Criminele partner is nu Staatsmiljonair.
De kroongetuige is een gewezen criminele partner van een van de hoofd verdachten, Jesse R. Met hem heeft La S. naar eigen zeggen drugs- en vastgoedhandelaar Kees Houtman geliquideerd, in november 2005. Jesse R. heeft La S. bovendien in vertrouwen genomen en hem honderduit verteld over de andere moorden die in Passage een rol spelen.
In november volgt nog een aantal voorbereidende zittingen in het monsterproces. De inhoudelijke behandeling van de zaak door het hof zal pas volgend jaar van start gaan maar de angst voor de beerput van Peter R. de Vries en John de Mol beerput zit diep bij jusstitie en zou het hele proces weleens op zijn kop kunnen zetten. En heel veel misdadige en Monsterkoppen doen rollen in de kringen van Fred-Big Head- Teeven en zijn  voorzitter van het College procureur-generaals Herman Bolhaar

Noot: Zware Jongens van Steve Brown.
In het boek “Zware Jongens” van Steve Brown beschrijft Brown o.a. hoe Fred Teeven hem belt ( Brown dacht in eerste instantie met een gek te maken te hebben, want hij was nog nooit in contact geweest met Fred Teeven)en waarschuwt dat Sam Klepper en John Mieremet ( ook ex bazen van Bas van Hout en Peter R. de Vries) hem gaan vermoorden en hij bulderde van het lachen van plezier ( of genot?) bij die gedachte.