Berthold Ziengs

Berthold Ziengs op ‘Elite-Gangster Billboard’ geplaatst naast zijn voorbeeld  ‘Heer Wiegel’.

(van onze eerlijke, integere  justitie redactie)

Amsterdam-Noir-Tegen oud-Statenlid (VVD) Berthold Ziengs (45) uit Assen is dinsdag voor de rechtbank in Assen een celstraf van 24 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist. De oud- VVD-politicus wordt verweten te hebben gehandeld in de ‘School van de Kleine VVD-Gangsters’en de belasting voor ruim 660.000 euro te hebben getild. Vanaf 2006 zou de VVD Bestuurs-Gangster Berthold Ziengs facturen hebben vervalst en belastinggeld onterecht hebben opgestreken. Dit geld werd vervolgens door witwaspraktijken ‘verdampt’.

Na een stortvloed van leugens, (sexs) schandalen en miljarden Fraudes Democratische basis voor VVD en PvdA volledig verdampt.
Via zijn  misdaadbedrijf Tecumseh verhandelde Ziengs onder meer zonnepanelen voor de Duitse markt. Ziengs zei de boekhouding niet zelf te hebben gedaan. Hij ontkende de facturen te hebben vervalst. Ook is hij zwaar teleurgesteld dat uitgerekend hij nu wordt vervolgt en niet zoals gebruikelijk zijn zaak door zijn partij genoten  op Justitie Ivo Opstelten en Fred Teeven in de Doofpot is gestopt.

Ziengs had voor de boekhouding en handelsverkeer in Duitsland een compagnon. Het eerlijke gedeelte van de  fiscale opsporingsdienst FIOD nam in juli 2011 de administratie van de drie ondernemingen van Ziengs in beslag tot grote schrik van de VVD-Justice. Tientallen vervalste facturen kwamen boven water. Ziengs wees zijn compagnon aan als de vervalser. De rechtbank hield de Assenaar voor dat nooit iemand die compagnon heeft ontmoet of gesproken, behalve Ziengs zelf. De man stond evenmin op de loonlijst en is tot op heden nooit getraceerd.

Volgens de aanklager heeft Ziengs alleen geopereerd en is de compagnon een fictieve persoon. Ziengs stapte 2 jaar geleden na het bezoek van de FIOD uit de  Kleine VVD-Gangster politiek. En hij  is zeer verbolgen dat alleen hij nu wordt vervolgd als ordinaire crimineel. Hij wijst nog in dit verband o.a. op de Fraude van zes miljoen van ‘Heer Wiegel’, die nog rustig rond loop en nergens last van heeft.

Jonald Bouwhuis Hans Wiegel