Noodklok over kinderwet die de ‘Jeugd-Maffia-Zorg’ vrij spel geeft. 

( van onze gewetenloze Tweede Kamer Kroeg redactie)

Amsterdam-Noir-  De Untergang van Banana-fraude-Nederland.
Terwijl de grote PvdA leider Diederik Samsom zich manifesteert als een heuse BN’er, die overall zijn Banana in hangt en zijn gezin heeft achtergelaten als echte schuinmarcheerder verkeren de kinderen van zijn arbeiders-kiezers in doffe uitzichtloze ellende en honger.

Arbeiderskinderen betalen de rekening van de ‘Jan met de Pet crisis’. Dat is de conclusie uit de Kinderrechtenmonitor 2013, woensdag gepresenteerd door Kinderombudsman Marc Dullaert. „Steeds meer kinderen  van de gewone man leven in armoede, de crisis heeft ook gevolgen voor het onderwijs en de zorg.” Ook maakt Dullaert zich zorgen over toenemende spanningen in de eerlijke arbeiders gezinnen met financiële problemen.

Nu zwijgt de PvdA Fatsoen-rakker Ronald Plasterk.
De monitor laat op basis van feiten en cijfers, trends en ontwikkelingen zien hoe het met de rechten van kinderen in ons land is gesteld.: „Een op de negen kinderen leeft in armoe en goed onderwijs op maat voor kinderen die extra zorg nodig hebben, wordt maar geen vanzelfsprekendheid en worden steeds meer kinderen misbruikt als Plofkippen Piepkuikens arbeiders.”

16 jarige kinderen (piepkuikens) betalen prijs supermarktoorlog.
Duizenden kinderen gaan niet naar school en werken inmiddels bij o.a. Albert Heijn waar zij dan tenminste stiekem uit de vakken kunnen eten. Ook zijn er voor kinderen en jongeren lange wachttijden in de zorg en zijn veel kinderen nog slachtoffer van mishandeling. Verder is de situatie van asielzoekerskinderen niet structureel verbeterd in de ‘Hel van Fred Teeven’. Dan zijn er ook nog jaarlijks 9000 zwerfjongeren onder de 23 jaar.
We moeten beter naar arbeiders kinderen luisteren, vindt de Kinderombudsman. Dat gebeurt nu onvoldoende, bijvoorbeeld in de rechtspraak en in de (gesloten) jeugdzorg.

De Kinderrechtenmonitor is in opdracht van de Kinderombudsman opgesteld door de Universiteit Leiden en het CBS. Dullaert komt met tal van aanbevelingen. Zo moet de politie bijvoorbeeld een up-to-date registratiesysteem krijgen van vermiste kinderen.