Jos van Rey

(van onze zeldzame eerlijke justitie redactie)

Amsterdam-Noir-Beierse incest-familiepolitiek lijkt veel op die van “Banana-Fraude-Nederland”.
De oud-‘Bestuurs-Gangster-Wethouder Jos van Rey’ (VVD-Chapter Roermond) wordt niet alleen verdacht van corruptie, maar ook van witwassen en leiding geven aan een criminele organisatie de “VVD Chapter Roermond”. De Boss der Bossen van de ‘VVD-Misdaadgroep’ de “Snake Rutte” ziet voor als nog geen reden om zijn fijne Jos Van Rey te royeren. Rutte: “Kom nou Kerel!, dan zou er niemand meer overblijven in onze partij.”

Dat blijkt uit een beschikking van de rechtbank in Rotterdam in een door de zoon van Van Rey aangespannen zaak, zo meldt De Limburger.  Zo vader zo zoon? Deze “VVD-Chapter” begint trekjes te vertonen van de Klassieke, Italiaanse Volks-Mafia, waarbij de hele’ familia’ betrokken is bij de crime. Uit de uitspraak blijkt ook dat andere, niet nader genoemde personen, verdacht worden van witwassen en lid criminele organisatie.

“Godfather Jos Van Rey’s ‘ advocate Gitte Stevens zei zaterdag in een reactie de beschikking van de rechtbank waarin de term witwassen valt, te kennen. Maar ze loog  door te zeggen dat zij de beschuldigingen tot nog toe niet concreet is „Het is aanmatigend van het zeldzame, eerlijke gedeelte van het Openbaar Ministerie dat het denkt het alleenrecht te hebben op waarheidsvinding”, zei Stevens. „Zolang ik geen concrete beschuldiging ken, weet ik niet welke mensen ik moet oproepen om verder aan mijn verdediging te werken”, loog ze.

Piet van PolVorig jaar oktober viel de rijksrecherche binnen in de woning van ‘VVD Godfather Jos van Rey’ en zijn privé werkkamer, die inmiddels bekend stond als de poel der ‘VVD-corruptie Chambre’ in het stadhuis van Roermond. Het OM deed dat op verdenking van schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie en cliëntelisme. Zo zou Van Rey steekpenningen hebben aangenomen van de Roermondse VVD-projectontwikkelaar Bouw maffioso Piet van Pol, wiens villa de Luxe en kantoor begin dit jaar ook doorzocht zijn.

De recherche doorzocht in oktober eveneens de woning van de zoon van Van Rey en nam daarbij zaken in beslag. De zoon eiste bij de rechtbank opheffing van een beslag van een deel van de goederen. De rechtbank stemde daarmee deels in, maar niet voor het teruggeven van allerlei luxe goederen zoals Rolexen, Prada-schoentjes en meer van diens pronk prullaria.