‘Media-Maffia Boss Murdoch’ weer voor Britse commissie 

John de Mol en Silvio Berlusconi

( door de Volkskrant redactie en bewerkt door de waarheid commissie)

Amsterdam-Noir- De Media-Maffiabazen zijn overal in de wereld in opspraak en op weg naar de gevangenis, behalve in “Banana-Fraude Nederland”.
Op 30 juli doet het hooggerechtshof in Italië uitspraak in de belastingfraudezaak van oud-premier Pedo-Maffiose Berlusconi. Als de beschuldiging gegrond wordt verklaard, dan moet de politicus-media-maffia-boss -die tot nu toe elke rechtszaak heeft overleefd – zijn parlementszetel inleveren. Vervroegde verkiezingen zijn dan een reëel vooruitzicht. Maar  wat zijn de gevolgen voor Endemol? En niet minder belangrijk voor zijn  Compagnon de Nederlandse ‘Maffiaboss John de Mol’ met zijn ‘Misdaadgroep Peter R. de Vries’?

 ‘Ad personam- wet’ voor John de Mol en Silvio Berlusconi.

John de Mol
De Italiaanse oud-premier Maffioso en Endemol eigenaar Silvio Berlusconi heeft al vele rechtszaken achter zich liggen. Het heeft hem een klein vermogen gekost aan peperdure  corrupte, gewetenloze advocaten, die ware Meesters zijn in vertragingstactieken en omkopen en bedreigen van getuigen en Rechters.  Eind vorige maand nog werd hij  dan toch veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf wegens machtsmisbruik en het bevorderen van prostitutie, onder andere met het minderjarige Marokkaanse escortmeisje ‘Ruby’ en dat had gek genoeg geen enkele gevolg voor zijn partner in crime John de Mol en hun media-maffia bedrijf Endemol in Nederland. Waarom? Door welke vuile-krachten wordt  de ‘Endemol-Misdaadgroep’ en hun Maffioso eigenaren John de Mol en Silvio Berlusconi  in Nederland beschermd?

 Wat als Endemol  eigendom was geweest van de een veroordeelde ‘Volkse-Gangster Holleeder-figuur’?

Maar zoals tijdens eerdere vonnissen ook al het geval was: de consequenties blijven dus wereldwijd uit. In dit geval omdat Berlusconi nog in hoger beroep en cassatie kan gaan – een gang van zaken die in Italië jaren in beslag neemt en dat kennelijk dergelijke Maffia-figuren als John de Mol en Silio Berlusconi  tot ‘Ad personam’ zijn verklaard. 

Voor als nog was er dus geen vuiltje aan de lucht voor de politicus en media-maffiatycoon Silvio Berlusconi  en zijn Compagnon ‘Maffiaboss John de Mol’. Daar kan de uitspraak van 30 juli verandering in brengen. 

Berlusconi moet dan namelijk voor de rechter verschijnen voor de behandeling van zijn beroep tegen een veroordeling wegens belastingfraude. Een lagere rechtbank legde hem daarvoor vorig jaar vier jaar cel op. Bovendien mag Berlusconi vijf jaar geen publiek ambt uitoefenen. 

In het gevang zal Berlusconi niet belanden – in Italië bestaat de regel dat zeventig-plussers hun straf thuis, in de vorm van huisarrest, mogen uitzitten (Berlusconi is 76). Maar de uitspraak kan wel degelijk grote gevolgen hebben voor zowel Berlusconi als de fragiele politieke coalitie in Italië en wie zal het zeggen voor zijn Nederlandse partner in crime John de Mol.

Commotie en verder niets.
Wordt de beschuldiging gegrond verklaard, dan kan Berlusconi geen beroep meer aantekenen en moet hij zijn parlementszetel inleveren.  ‘Als Berlusconi’s partij uit de coalitie stapt, dan verliest de regering van Enrico Letta haar meerderheid in het parlement’, schrijft John Hooper van Open Europe. ‘Vervroegde verkiezingen zijn dan een reëel vooruitzicht.’ 

Een zwart vooruitzicht voor leden van de PDL, die gisteren uit protest op de aankondiging dat de uitspraak 30 juli al zal zijn – veel eerder dan verwacht – alle activiteiten in het parlement opschortten (aanvankelijk voor drie dagen). Dit viel slecht bij Beppe Grillo, de leider van de oppositionele Vijfsterrenbeweging. ‘We zijn niet langer een parlementaire republiek’, zei hij. ‘En misschien zijn we niet langer een democratie, maar een “Nederlandse Banana-Monarchie:” .’ 

Roberto Maroni, leider van Lega Nord – die tot 2011 een coalitie vormde met de PDL van Berlusconi – sprak van ‘een aanslag op de democratie’. Gelden die kwalificaties ook voor Banana-Fraude Nederland?

‘Geen gevolgen’
Uiteindelijk besloten de leden van de PDL de protestactie slechts één dag te laten duren. Veel zal het hoe dan ook niet opleveren. Het hooggerechtshof, waar volgens Berlusconi louter ‘partijdige linkse en communistische’ rechters werken, is vastbesloten om op 30 juli uitspraak te doen. Premier Letta zei afgelopen dinsdag dat de uitspraak van het hooggerechtshof geen gevolgen zal hebben voor het voortbestaan van zijn  Banana-regering. Hij sprak zich verder niet uit over hoe hij de crisis wil beslechten, als Berlusconi eind deze maand daadwerkelijk zijn parlementszetel moet inleveren. En John de Mol en Endemol? Die hebben ook niks te vrezen in “Banana-Fraude Nederland” zolang zij maar het ‘SBS-Volk’ blijven hersenspoelen met ik ‘Hou van Holland, Beatrix en Koning Willem Alexander’, etc.