( van onze het is niet meer bij te houden corrupte politici redactie) 

Pieter VervoortAmsterdam-Noir- De Untergang van Banana-Fraude Nederland.
‘Bestuurs-Gangstertje CDA’er Pieter Vervoort’ stapt op als lid gemeenteraad van Helmond. Hij is directeur en mede-eigenaar van een aannemersbedrijf dat al jaren opdrachten uitvoert voor de gemeente. Corruptie?

Tsunami van Corruptie gaat verwoestend over Nederland.
Het is verboden om te werken voor de gemeente en tegelijk raadslid voor diezelfde gemeente te zijn, meldt het Eindhovens Dagblad. Dat moet belangenverstrengeling voorkomen.

De combinatie mag alleen als iemand een ontheffing krijgt bij de Gedeputeerde Staten van de provincie.Vervoort loog dat hij niet wist dat dat moest. „Ik heb altijd volledig te goeder trouw gehandeld en er ook nooit een geheim van gemaakt dat mijn bedrijf voor de gemeente Helmond werkt”, schrijft hij in zijn ontslagbrief. Uiteraard behoudt hij zijn wachtgeld.

De politie heeft laten weten geen onderzoek te gaan doen of er strafbare feiten zijn gepleegd bij bijv. de aanbestedingen of prijs bestedingen, want dat is in strijd met het ‘VVD- niet opsporings beleid’ naar corruptie bij politici.

Het is de derde keer in korte tijd dat een gemeenteraadslid in Noord-Brabant in opspraak komt om corrupte belangenverstrengeling en andere  Bestuurs-Gangster misdaden. Eerder gebeurde dat in Someren en Laarbeek. Ook daar is niemand aangehouden door de politie en justitie en  ook die politici hebben hun wachtgeld behouden.

Afijn, dit zoveelste ‘Bestuurs-Gangstertje Pieter Vervoort’  gaat volkomen terecht op het Elite-Gangster Billboard van de  Volkspolitie.