Grootste aantal feestelijke faillissementen sinds eerste meting

Mark Rutte snake in suit Lodewijk Asscher

Mei zwarte maand voor de kliene bedrijven, voor  misdaadbanken en Bestuur-gangsters gaat alles helemaal Top.

( van onze Tweede Kamer Kroeg redactie i.s.m. onze Elite-Gangster redactie)

Amsterdam-Noir-Na de arbeiders massaal aan de flex-bedelstaf te hebben gebracht of gedeporteerd naar de  ‘Henk Kampf-Slaven werkkampen’ zijn er nu  uitzonderlijk veel faillissementen in mei van de eenvoudige kleine zelfstandige en niet door Volkse idioten- overvallertjes  op scooters. De PvdA ‘Mooiweer Pooier Samsom’ is in de zevende hemel van geluk met het behaalde succes.

In de maand mei hebben zich volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ,,uitzonderlijk veel” faillissementen voorgedaan. In totaal werden 796 bedrijven en instellingen failliet verklaard, het grootste aantal sinds de eerste meting in 1981. Dat meldde het CBS maandag.

Vooral in de handel en de zakelijke dienstverlening werden er in mei veel meer faillissementen uitgesproken dan in april, toen het totaal aantal lag op 694 bedrijven en instellingen. Het aantal failliet verklaarde bouwbedrijven veranderde nauwelijks.

Het aantal uitgesproken faillissementen in een maand is afhankelijk van het aantal zittingsdagen van de rechtbank en kan daardoor sterk schommelen. Daarom wordt doorgaans gekeken naar het voortschrijdenddriemaandsgemiddelde. Dat kwam in mei uit op 733, tegen 721 in april. In maart bedroeg hetdriemaandsgemiddelde 734, het hoogste niveau sinds 1981.

Eerder in deze rubriek verschenen:
Het succes van de Vrije Marktwerking:CBS: record aan faillissementen in februari – ‘aantal blijft hoog’.