Nederland wint Internationale Corruptie Titel: “Het Fatsoenlijk Banana-Land”.

De stem van het volk

(van onze corrupte justitie redactie i.s.m. de Tweede Kamer Kroeg) 

Amsterdam-Noir- Bijna een kwart (23 procent) van de werknemers in Nederland weet dat omkoping en corruptie wijdverbreid zijn in het bedrijfsleven in ‘Banana-Fatsoenlijk Nederland’. Alleen de fatsoenlijke, intelligente en weldenkende Minister Ronald Plasterk als bijzonder hoge uitzondering weet het niet, maar goed die is dan ook een arbeider, toch?
Dat blijkt uit een gepubliceerd 2-jaarlijks onderzoek van de Internationale Top-misdaadgroep advies- en accountantsbureau Ernst & Young.

De Hel van Fred Teeven’.
De Justitie, die in handen is van de VVD-Top weet van niks. Hun woordvoerder-beroeps-leugenaar Wilfred Kortman (Hoofd persvoorlichting en beleidspresentatie, plaatsvervangend directeur) liet ons weten de handen vol te hebben aan winkeldiefstallen van de radeloze onrendabele en arme politieke vluchtelingen. Die laatste groep,  de arme vluchtelingen  zijn in hongerstaking, omdat zij liever sterven dan nog langer te moeten lijden in de humane Fred Teeven ‘s gevangenissen. Nou, die stelen in ieder geval voorlopig  gelukkig niet meer een kip uit de supermarkt.

Fraude inherent aan Vrije (VVD)Marktwerking.
Eenzelfde percentage geeft aan dat bedrijven frauderen door de cijfers  te manipuleren, hoewel slechts 8 procent dat ziet gebeuren binnen het bedrijf waar zijzelf werkzaam zijn. Wereldwijd gaan werknemers er veel vaker (57 procent) vanuit dat omkoping en corruptie aan de orde van de dag zijn. Een op de vijf werknemers is zelfs op de hoogte van financiële fraude binnen zijn organisatie in het afgelopen jaar.
„De cijfers tonen aan dat crimineel gedrag overal voorkomt., maar  dat alleen de laagste klasse bikkelhard wordt  vervolgt door de VVD-Top.

Oplichting en fraude door de Ratten in pak
Misdaad-ondernemingen deinzen er niet voor terug om hun financiële resultaten rooskleuriger voor te stellen dan zij werkelijk zijn”, concludeert Ernst & Young.
Dat (misdaad)-bedrijven hun financiële prestaties te rooskleurig voorstellen,  weet 38 procent van alle internationale werknemers. Bestuursleden-Gangsters en senior managers zien dit het vaakst gebeuren en worden daarom omgekocht met bonussen om te zwijgen.. „De druk om goede financiële resultaten te laten zien, wordt overal gevoeld, maar als het weer eens mis gaat is die rekening standaard  voor gewone man, ”, aldus de onderzoekers.
Principe, pluche, praktijk.
Het bureau voerde het onderzoek uit in 36 landen in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika en Nederland heeft de erentitel gekregen : “Het Fatsoenlijk Banana-Land”.