Pedo-Censuur Cultuur

Amsterdam-Noir-De politiek correcte jongens en meisjes van Villamedia staan normaal gesproken vooraan om niet-politiek correcte journalisten te geselen. Ethiek? Daar gaan ze hard op. Vreemd dat het blog van Dolf Rogmans in zijn berichtgeving over de rechtzaak tegen Maarten H., de adjunct-hoofdredacteur van Kidsweek die beschuldigd wordt van het bezit van kinderporno, stelselmatig verzwijgt dat Maarten H. óók voor Villamedia werkt.

Vandaag schrijft het clubblad van de NVJ weer over de rechtszaak. De rechter moet nog een computerdeskundige van de politie horen als getuige, waardoor de zaak waarschijnlijk een maand of drie wordt uitgesteld. Villamedia gaat diep in op de details (de verdachte heeft onder meer veel last van stress en epileptische aanvallen), maar verzwijgt de betrekking van Maarten H. wederom.

Vijf weken terug kreeg de adjunct van Kidsweek nog de ruimte van Villamedia om de media op te roepen pleegkind Yunus toch met rust te laten. Saillante passage:

“Voyeurisme, waarvan volgens mij in iedereen wel een vleugje zit. En in journalisten vaak wat meer dan gemiddeld. Maar niet aan elk (onderbuik) verlangen hoeft voldaan te worden. Er zijn ook nog zaken als gezond verstand, zelfbeheersing en terughoudendheid. En met name als het gaat om kwetsbare kinderen zouden die het zwaarst moeten wegen.”
door Niek Stolker