Wouter Bos

(door Tom Kreling en Esther Rosenberg en bewerkt door de waarheidscommissie)

Amsterdam-Noir-Het functioneren van accountant-gangsters als ‘Top-PvdA-Hoer Wouter Bos’ van de ‘KPMG-Misdaadgroep’ bij de inmiddels genationaliseerde bank en verzekeraar ‘SNS Reaal-Misdaadgroep’ moet worden onderzocht. Dat stellen hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer van de Nyenrode Business Universiteit en directeur Jan Maarten Slagter van beleggersvereniging VEB in NRC Weekend.

De misdaad-bank verzekerde op 7 maart 2011 aan de accountant in het kader van de jaarrekening geen informatie te hebben achtergehouden. Pas na de publicatie van de jaarcijfers vertelde ze de accountant dat al een jaar fraudeonderzoeken liepen bij de vastgoedtak. De ernstige bevindingen kende de misdaadbank ook al voor 7 maart.

Het is onduidelijk wat de accountant-gangster daarop heeft gedaan. ‘Misdaadgroep KPMG’ wil het niet zeggen en beroept zich op zijn zwijgrecht. Volgens Pheijffer had KPMG “nader onderzoek” moeten doen. Bij ernstig vermoeden van fraude moet een accountant ook aangifte doen. De fraudeonderzoeken hadden aangetoond dat de misdaadbank tientallen miljoenen euro mogelijk niet terug zou krijgen. Toch stelde  ‘Misdaadgroep KPMG’ achteraf dat de bevindingen niet van invloed zouden zijn geweest op de jaarrekening. Klasse-Justitie heeft ons laten weten bij monde van hun Pers woordvoeder de beroeps–leugenaar Job van de Sande (Criminaliteitsbestrijding en –preventie )  niet over te gaan tot vervolging , aangezien o.a. de ‘Top-PvdA-Hoer’,ex- Minister Wouter Bos zijn zakken loopt te vullen bij ‘Misdaadgroep-KPGM’.