(Door Pim van den Dool en bewerkt door de waarheid commissie)

Jan BenninkAmsterdam-Noir- Bericht van het “(Economische) Derde Wereld Oorlog” front: De slag om Douwe Egberts is in volle hevigheid aan de gang en de mensenrechten van de 2300 ingesloten Douwe Egberts slachtoffers worden stelselmatig geschonden door o.a. ‘Elite-Gangster-Generaal Jan Bennink’. Op de ‘oorlogs-werkvloer’ van Douwe Egberts heerst een angstcultuur. De 2300 werknemers zijn al tijden ingesloten en vrezen voor hun baan en lijden onder een hoge werkdruk. Dat blijkt uit een ‘oorlogs-verslag’ van vakbonden FNV Bondgenoten, CNV en De Unie.

In de afgelopen maanden kregen de bonden steeds meer signalen (noodkreten om hulp) dat er mensen bewust crimineel het bedrijf uitgewerkt worden. Daardoor ontstond veel onrust. Mensen zijn bang om op het matje geroepen te worden bij kritiek en bang om zich ziek te melden. In totaal kwamen er bij de bonden ruim tweehonderd  noodkreten-meldingen binnen. Het Rode Kruis wordt zelfs niet toegelaten!

De bonden willen graag met de ‘Elite-Gangster topman Generaal Jan Bennink’ praten over de problemen, die door zijn oorlogsmisdaden veroorzaakt worden maar bestuurder Nicole Boonstra van FNV Bondgenoten zegt tegen persbureau Novum dat hij geen gesprek wil aangaan en het crimineel jennen  doorgaat van zijn  ingesloten 23oo werknemers. Hoeveel mensen komen hier onbeschadigd uit?

Justitie kijkt bij deze ‘Warschau-Slachting’ de andere Kant op.
De beroeps-leugenaar Job van de Sande (j.van.de.sande@minvenj.nl) van de  VVD Minister Opstelten en  zijn VVD- secondant de Crimefighter  ‘Volksonderdrukker Fred Teeven’ (de Ministerie van Vuiligheid en Klasse Justitie) heeft ons laten weten de ‘VVD Rat in pak Jan Bennink’ niet te  gaan vervolgen en de slachting van de Douwe Egberts werknemers ongemoeid te laten . ‘Wij richten ons alleen op  de ‘kruimel-broodnood-criminaliteit’ van de “Onrendabele”. Daar komt nog bij en we zijn nu eerlijk onze Jan Bennink is een zeer gewaardeerd VVD-lid, die al jaren de VVD-kas vet sponsort. Nee, niet zwart zoals “Godfather Jos van Rey” van de “VVD- Chapter Roermond”.

Uiteraard hebben wij deze geslaagde ‘Elite-Gangster Jan Bennink’ met bloed aan zijn handen een prominente plek geven op het “Elite-Gangster Billboard” en zal de Volkspolitie t.z.t. over gaan tot vervolging in deze.

Billboard Elite- Gangsters

Douwe Egberts waarschijnlijk overgenomen door de troepen  van ‘Elite-Gangster- investeerder Benckiser’.
DE Master Blenders 1753, het moederbedrijf van Douwe Egberts, ging vorig jaar naar de beurs na de afsplitsing van het Amerikaanse Sara Lee om te worden afgeslacht, zodat Jan Bennink wederom een X aantal bloed-miljoenen (35 tot 81 miljoen euro?) kan incasseren over de ruggen van o.a. zijn 2300 slachtoffers. Nu dat zien wij de z.g. ‘Top-Volks-Gangsters’ hem niet gauw nadoen, die vermoorden elkaar en zuchten de helft van hun leven in de ‘VVD-Berta–Gevangenissen’ (ook dan wordt er weer aan de ‘Volks-Gangsters’ verdient door de ‘Elite-Gangsters’) en worden tot op het bot uitgemolken en ten gelde gemaakt door de weer diezelfde Elite-Gangsters en hun media- consorten.

Van de week werd bekend dat investerings Maffia-maatschappij Joh. A. Benckiser (JAB) een overnamebod van 7,5 miljard euro op DE heeft uitgebracht. Die overname zat er volgens de bonden al aan te komen. Boonstra hoopt dat een nieuwe eigenaar rust binnen het bedrijf brengt en het beleg wordt opgeheven van de 2300 salchoffers.

Twee weken geleden kwam al naar buiten dat DE met de Duitse investeerders onderhandelde over een overname en overgaven. Benckiser was met 15 procent van de aandelen al grootaandeelhouder van het koffiebedrijf en had een indicatief bod van 12,75 euro per aandeel neergelegd. In het formele bod gaat het om 12,50 euro per aandeel. Daarmee wordt het bedrijf op 7,5 miljard euro gewaardeerd. Crisis? Voor wie dan ?

Als DE daadwerkelijk wordt overgenomen verdwijnt het spoedig weer van de beurs. In de tweede helft van juli zou de verkoop afgerond moeten zijn. Hopelijk is dan ook het  ‘Jan Bennink beleg’ van zijn 2300 werknemers door deze ‘Elite-Gangster’ ten einde. Wij zijn benieuwd hoeveel van de 2300 werknemers er levend vanaf komen en niet (geestelijk en maatschappelijk) zijn vermoord tot “Onrendabele”, één en ander uiteraard feestelijk gedoogd door de ‘VVD-Misdaadgroep’.

Opmerking: wij hebben dit artikel in het kader van hoor en wederhoor voorgelegd aan justitie en Douwe Egberts en aan Amenstey Internationaal en het Rode Kruis met de vraag waarom zij niet ingrijpen in deze. (l.vantroost@amnesty.nl, service@redcross.nl,)

Noot: Numico: exorbitante beloning topman Bennink
door Administrator 10 jul 2007
Numico wordt Frans en daarmee zet de uitverkoop van Hollands glorie door. Dat is nou eenmaal internationaal zakendoen. Opvallender is de gigantische bonus voor vertrekkend topman Jan Bennink

Bart Reijnen
Gisteren voegde ook voedingsmiddelenfabrikant Koninklijke Numico zich bij dit rijtje. 

Danone (bekend van onder meer toetjes en Evian-water) wil Numico, de maker van Bambix en Olvarit, overnemen voor 12,3 miljard euro. Na de aanstaande verkoop van ABN AMRO – dat ook op het punt staat om in buitenlandse handen te vallen – is dat de duurste overname van een Nederlands bedrijf ooit. 

Dat steeds meer Nederlandse bedrijven worden verkocht heeft vervelende kanten. Zo delven Hollandse managers vaak het onderspit. KLM wordt steeds Franser en Fortis almaar Belgischer. Dat gaat ten koste van Nederlands talent.De uittocht is ook vervelend voor Euronext, de uitbater van de aandelenbeurs in Amsterdam. Dat ziet door alle fusies en overnames steeds meer beursfondsen vertrekken van Beursplein 5.Maar dat is nou eenmaal een van de consequenties van internationaal zakendoen. Ook Nederlandse bedrijven winkelen over de grens. Akzo Nobel staat bijvoorbeeld op het punt om een bod uit te brengen van rond de 11 miljard euro op een Brits verf- en chemiebedrijf. Een recordbedrag voor een volledig Nederlandse onderneming. Verontrustend is de uittocht dus niet per se.Wat de overname van Numico wel weer eens aantoont zijn de gigantische bedragen die topbestuurders opstrijken. Numico-baas Jan Bennink vertrekt (‘twee kapiteins op één schip is wat veel’) en mag zijn optie- en aandelenpakket in één keer verzilveren. Dat levert hem kapitalen op. Berekeningen lopen uiteen van 35 tot 81 miljoen euro. 

Oké, Bennink zette Numico weer op de rails en zorgde ervoor dat Danone er nu de hoofdprijs voor wil betalen. Hij heeft zijn aandeelhouders goed gediend. Maar tientallen miljoenen euro’s, dat valt wel degelijk in de categorie ‘exorbitant’.