Stikt Panorama dan toch nog in zijn leugens na 100 jaar.

Panorama Crimipedia met zijn gebruikelijke leugens over Steve Brown”.

Leugens crimipedia
Leugens Crimipedia
Gerectificeerde Crimipedia
Gerectificeerde Crimipedia

( van onze Corrupte News of the World redactie)

Amsterdam-Noir-Nu is het een feit van algemene bekendheid in de media-kringen dat het ‘Vod-Panorama’ op sterven na dood is. Het Vod is gewoon te lang door gegaan met het brengen van jarenlang verzonnen en aangedikte negatieve, sensatie–pulp artikelen over ‘Volkse Kruimel crimineeltjes’, die hun bejaarde corrupte ‘misdaad’-redactie als vijandig beschouwd in de stijl van de jaren ’90 van de vorige eeuw. En extreem positief verzonnen ‘artikelen’ voor/over hun bevriende Volkse-crimeeltjes, waar zij al dan niet ook nog eens een keer  hand en spandiensten voor verrichten.

Dan worden die onzinnige kinderlijke, leugenachtige artikelen wat opgepompt met wat ordinaire ‘Volkse- Tieten’ van ‘Realty-Trash’. Tja, het lezers publiek blijft niet gek, onnozel en dom.

Bejaarde corrupte misdaad-redactie Panorama Kampioen Leugenaars met hun Demente Gerhardt Mulder, “de Armlastige Uil”.
Trouwens  zolang zitten de bejaarde corrupte en criminele journalisten als “Fraudeur en Pyromaan Koen Scharrenberg”en het “Hoerenjong de Bruine Rat Bas van Hout” en  Maffioso en politie-informant Peter R. de Vries daar ook al. Onbegrijpelijk dat Sanoma in dertig jaar niet iets anders heeft kunnen verzinnen en daarmee na 100  jaar Panorama het faillissement in helpt.

Wij hebben vernomen dat op de ‘redactie’ van Panorama inmiddels rond gereden wordt op rollators en dat de beademing machine altijd voor hande is tijdens vergaderingen. Voordeel is wel ondanks de bejaarde leeftijd van de Beroeps-Leugenaars Bas van Hout, Koen Scharrenberg en Peter R. de Vries, dat nog nooit in die dertig jaar één van die drie types in hun eigen leugens is gestikt, want anders waren zij  30 jaar geleden al verdwenen.

Zeer recentelijk lanceerde ‘Vod-Panorama’ met uniek de meest corrupte, leugenachtige ‘Oldies-Misdaad redactie ‘ooit in de wereld vertoond een z.g. Crimipedia. 

Uiteraard in de geest van leugens, bedrog, bedreiging en stalking sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw werd Steve Brown, die beschouwd wordt als een vijandige ‘Media-crimineel’ daar weer in strijd met de waarheid aan de schandpaal genageld:

“U stelt: “Brown gebruikt de aan de vereniging verschafte subsidiegelden om zijn hasjhandel te financieren.” Dat is onwaar en n.b. door een accountant bureau na een onderzoek in opdracht van de Gemeente Amsterdam ook bevestigd.  Ik verzoek u dat te verwijderen.”

Bejaarde Panorama Laffia bedreigt en intimideert Steven Brown ter Rechtzitting.
Steve Brown sprak  de beroeps Leugenaar Frans Lomans, de Boss van het Trio bejaarde Crimineeltjes Peter R. de Vries, Bas van Hout en Koen Scharrenberg, die  Steve Brown al jaren lopen te stalken en te bedreigen met toestemming van bepaalde ‘Herman Bolhaar justitie’ ( Show-Biz naam: “Pretty Boy”) aan met het verzoek die gebruikelijke ‘Tiet-leugens’ sinds  jaren ’90 per omgaande te verwijderen. Ook richtte Steve Brown zich aan de kennelijke geestelijk ( in de war zijnde)  hoog bejaarde vader Gerhardt Mulder van Crimipedia ( zie Noot 1).

Na dat de bejaarde misdaad-redactie even aan de adem machine heeft gehangen en wild en woest en kwaad rond gescheurd op hun Rollators  heeft ‘Vod-Panorama’ de door Brown gelaakte leugens verwijderd van Crimipedia.

Noot1 : Correspondente tussen Steve Brown en Gerhardt Mulder:

“Panorama Crimipedia met zijn gebruikelijke leugens over Steve Brown.‏”

Steven Brown (jestelesto@hotmail.com)
 7-3-2013
Beste Gerhardt Mulder,
Er kloppen een aantal feiten in uw stukje over mij bij Crimipedia.nl niet.
30 jaar geleden zonder internet was het nog mogelijk dat iemand ter goede trouw dergelijke fouten maken, maar nu toch niet meer.
Gr
Steve Brown
Antwoord Gerhardt  Mulder
http://www.showro​om.nl (gerhardt@showroom.nl)
 7-3-2013
 Aan: jestelesto@hotmail.com
Dag Steve, Jaren geleden heb ik frequent mail-kontakt met je gehad. Ik was bezig met een crimelexicon en heb hetgeen ik van plan was over je te schrijven naar je gestuurd. We hebben het toen o.a. gehad over je zoon Lester die zo’n talentvolle  ijshockyspeler is. De Bodycheck is daarbij alles en ik hoop dat hij binnenkort in de National League speelt. Ook stuurde je me enkele foto’s van jezelf waaruit ik er een kon kiezen. Die site heb ik aan Panorama verkocht. Nu tackle je me indirect – via Panorama – over het stukje over het subsidiegeld dat je voor de hasjhandel gebruikte. Ja Steve, dat heb je zelf verteld tijdens een RTL 4 interview in het programma “Ooggetuige.” Je zat toen op een “geheime” plek in Amerika/Canada?, en vertelde aan – ik dacht Ruud ter Weijden – dat er in de jaren 70 en 80 zo’n 50 miljoen per jaar door de Happy Family werd omgezet en dat de subsidies die jij van de gemeente ontving opgingen aan “dure vakanties en etentjes met mijn vrienden.” Je zei o.a. dat jij en je gezin in de jaren ’70 en ’80 de subsidies van de gemeente alsook een groot aantal liefdadigheidsinstellingen, die gezamenlijk volgens jou in een topjaar opliepen tot 2,2 miljoen gulden, hebt misbruikt. Zo heb je – volgens eigen zeggen – een subsidie die was bedoeld voor een kerstdiner voor randgroepjongeren, in werkelijkheid gebruikt voor een skivakantie voor jou en je gezin. In 1996 probeerde je die uitspraken in “Ooggetuige” te herroepen. Je zei toen dat hetgeen je had gezegd verkeerd ws geïnterpreteerd en dat deze uitjes in werkelijkheid warener gefinancierd met de hasj-opbrengsten. De tekst van ooggetuige heb ik destijd verschillende keren gelezen, verkeerde interpretatie is onmogelijk wanneer je de duidelijk uitspraken hoort/leest. Deze oude man, die nu 73 jaar is, lijdt echt niet aan dementie en vindt het vervelend dat je nu tegenspreekt wat je eerst hebt beweerd. Vriendelijke groet, Gerhardt Mulder. http://www.showroom.nl
Antwoord Steve Brown
kritiek op jou cv bij crimipedia
Steven Brown (jestelesto@hotmail.com)
7-3-2013Aan: http://www.showroom.nlHi Gerhardt,Ik kon me jouw naam niet meer herinneren maar het klopt dat ik met jou een mail wisseling  (wel 6 jaar geleden) heb gehad. Ik heb daar over heen gelezen.

Er waren in de eerste 2 mails geen melding van gemaakt (zie noot)Ik heb overigens nooit subsidie geld gebruikt voor de Hasj handel, in tegendeel wij stopten zes miljoen per jaar uit de Hasj in The Happy Family voor activiteiten, staat ook in de boekhouding goedgekeurd door de accountant van de Gemeente Amsterdam.
Nu tegenwoordig door schade en schande wijzer geworden leg ik alles als het gaat om Panorama met zijn trio Peter de Vries , Bas van Hout en Koen Scharrenberg ( de laatste 2 die mij bij de rechtbank met hun bodyguards probeerden te intimideren) onder een vergroot glas, zo niet onder de loop van een Kanon.
Nu je dit weet verzoek ik je het te veranderen.
Je kan nu niet meer zeggen dat je niet weet wie Bas van Hout, Koen Scharrenberg en Peter de Vries zijn, namelijk misdadigers, die niet op jouw crimipedia staan.Nu je toch op dat oude artikel beroept is het wel grappig dat je hetgeen ik daar al stel t.a.v. Van Hout en De Vries ook niet bij mijn crimipedia pagina vermeld je hebt het behoorlijk ingekort maar begrijpelijk tenslotte moet ook bij jou de schoorsteen roken ook al ben je 73.
gr Steve
Ps: het originele mail verkeer tussen ons heb ik nog in mijn bezit. Laat de tekst van Ooggetuige maar zien dat ik subsidie geld voor hasj handel financierde.

Noot 1

Email 30 maart 2007 Steve Brown.

Steve Brown wordt in 1954 geboren in de Roseville, een plaats in Sacramento Valley in de Amerikaanse staat Californië. In 1956 trekt het gezin Brown naar de Pijp in Amsterdam, waar Steve tot zijn vijfentwintigste jaar blijft. Hij is een enthousiaste leerling met een intelligentiequotiënt boven de honderddertig, die al jong in hasjiesj  begint te handelen. Hij wordt van het Montesory Lyceum verwijderd en haalt daarna verschillende diploma’s, o.a. in 19.. aan de Sociale Academie. De ambitieuze Amerikaan doet veel aan sport: zwemmen, boksen, voetballen en judo, hierin haalt hij de … band. 
Steve is de oprichter van de Vereniging ‘The Happy Family’ in de Rustenburgerstraat te Amsterdam. Dit is een sociaal-culturele vereniging die een jongerencentrum beheert waar bezoekers onder meer bij een ‘huisdealer’ hasjiesj kunnen kopen.
In 1988 wint de  ‘The Happy Family’ een geding tegen de belastingen inzake een BTW navordering van miljoenen.Steve heeft de leiding over een kleine drugsbende, maar met enorme omzetten. In zijn topjaren haalt Brown jaaromzetten van circa vijftig miljoen gulden aan soft drugs.In 1989 koopt Gerrie Hillen  met Steve Brown een partij hasj van de zigeuner Hans Dufour en zijn kompaan. Gerrie en Steve worden geript,  waarop Steve van Ferry het adres krijgt de achteroom van Hans Dufour, de zigeunerkoning Ankie Dufour. Steve verkoopt de partij hasj dan aan kolonel Martin en zijn luitenant Patrick van de IRA, geeft daarbij dan de schuld aan Dufour.
Steve Brown wordt in de media achtereenvolgens afgeschilderd als agent in dienst van de DEA, de Nederlandse en Belgische Inlichtingendiensten en Interpol, maar tevens wordt hij beschouwd als het brein achter een achttal liquidaties.
Na zijn getuigenis tegen Martin Hoogland verdwijnt Brown in de luwte.In 1992 krijgt hij ruzie met Geurt Roos, de voormalige bodyguard van maffiabaas Klaas Bruinsma, over een geripte lading hasjiesj. Steve probeert  Roos om te leggen, maar dat mislukt. Kort daarna hoort Steve dat Martin Hoogland zijn goede vriend en drugshandelaar Tony Hijzelendoorn wil omleggen. Hij probeert op de dag van diens liquidatie Hijzelendoorn nog te waarschuwen, maar het mag niet baten. In het onderzoek naar de moord op Hijzelendoorn wordt Steve aangehouden als verdachte. De Amerikaan weet zich met allerlei belastende verklaringen jegens Hoogland eruit te redden en vlucht daarop naar de Verenigde Staten.In 1997 looft Bas van Hout een beloning van FL 500.000 uit voor de moord op Steve. Dat doet hij door een wikkel te verspreiden, met de tekst: ‘Beloning ƒ 50.000 (dood of levend) voor Veronica presentator & Harddrugsdealer Steve Brown. Lees het ongelooflijk verhaal van de Bruine rat in dit boek.’In 1999 wordt Steve neergeschoten voor zijn woning in Amsterdam neergeschoten, hij overleeft de aanslag. Die aanslag zou te maken hebben met zijn getuigenis tegen de moordenaar van drugsbaas Klaas Bruinsma.In 2000 wordt Bas van Hout door de rechter veroordeelt om het bedoelde boek uit de markt te halen.In 2004 wordt Peter R. de Vries veroordeelt tot het betalen van € 2500 en de kosten in het geding, inzake het lasteren van Steve.Steve heeft verschillende boeken geschreven: m.n. Drugsbaron in Spijkerbroek, Zware Jongens en Smokkelroutes en Witwaspraktijken.
Email 30 Maart 2007
Steve Brown.
Steve Brown wordt in 1954 geboren in de Roseville, een plaats in Sacramento Valley in de Amerikaanse staat Californië. In 1956 trekt het gezin Brown naar de Pijp in Amsterdam, waar Steve tot zijn vijfentwintigste jaar blijft wonen. Steve is een enthousiaste leerling met een intelligentiequotiënt boven de honderddertig, die al jong in hasjiesj  begint te handelen. Hij wordt van het Montessory Lyceum, Pieter de Hoochstraat 59. verwijdert en haalt daarna verschillende diploma’s, o.a. aan de Sociale Academie. De ambitieuze Amerikaan doet veel aan sport. Zo’n twee jaar, vanaf zijn veertiende, bokst Steve in de sportschool Albert-Cuyp van Ruud van der Linden. Daarnaast zwemt, voetbalt en judoot Steve. Dat laatste doet hij in een ruimte onder het Zuiderbad o.l.v. de judoka Martin de Vries (5de DAN – JBN). Steve Brown haalt in deze Japanse vechtsport de bruine band. Hij is de oprichter van de Vereniging ‘The Happy Family’ in de Rustenburgerstraat te Amsterdam. Dit is een sociaal-culturele vereniging die een jongerencentrum beheert waar bezoekers onder meer bij een ‘huisdealer’ hasjiesj kunnen kopen. In 1988 wint de  ‘The Happy Family’ een geding tegen de belastingen inzake een BTW navordering van miljoenen.
Steve heeft de leiding over een kleine drugsbende, maar met enorme omzetten. In zijn topjaren haalt Brown jaaromzetten van circa vijftig miljoen gulden aan soft drugs.
In 1989 koopt Gerrie Hillen met Steve Brown een partij hasj van de zigeuner Hans Dufour en zijn kompaan. Gerrie en Steve worden geript,  waarop Brown van Ferry het adres krijgt de achteroom van Hans Dufour, de zigeunerkoning Ankie Dufour. Steve verkoopt de partij hasj dan aan kolonel Martin en zijn luitenant Patrick van de IRA, hij geeft daarbij de schuld aan Dufour.
Steve Brown wordt in de media achtereenvolgens afgeschilderd als agent in dienst van de DEA, de Nederlandse en Belgische Inlichtingendiensten en Interpol, maar tevens wordt hij beschouwd als het brein achter een achttal liquidaties.
In 1992 krijgt hij ruzie met Geurt Roos, de voormalige bodyguard van maffiabaas Klaas Bruinsma, over een geripte lading hasjiesj. Er wordt – ingegeven door justitie – in de media beweert dat Steve zijn opposant Geurt Roos probeerde om te leggen. Buiten het gegeven dat dit is mislukt, is daar ook nooit enig bewijs voor geleverd.
Kort daarna hoort Steve dat Martin Hoogland zijn goede vriend en drugshandelaar Tony Hijzelendoorn wil omleggen. Hij probeert op de dag van diens liquidatie Tony nog te waarschuwen, maar het mag niet baten. In het onderzoek naar de moord op Hijzelendoorn wordt Steve aangehouden als verdachte.Hetgeen Steve met betrekking tot Hoogland in het proces verklaart wordt door de Hoge Raad als betrouwbaar gekwalificeerd. De procureur van Justitie: mevrouw Korvinus, belooft Steve, in aanwezigheid van twee IRT rechercheurs, dat ze hem daar waar nodig bij zal staan. Steve wordt daarna tientallen keren gewaarschuwd door de Criminele Inlichtingen Dienst dat er een aanslag op hem zal worden gepleegd. Nooit heeft justitie de belofte van Korvinus gestand gedaan, op enkele brieven na van de Hoofd Officier van justitie de heer de Wit, waarin deze schrijft dat Steve geen gevaar loopt. Volkomen idioot als men in aanmerkingen neemt dat Steve, media augustus 2006, voor zijn huis door twee rechercheurs van de landelijke recherche opnieuw wordt gewaarschuwd en prompt diezelfde dag zo´n formele brief van de Wit ontvangt met de mededeling dat Steve geen gevaar loopt.Wel proberen Hoogland en de zijnen, door valse verklaringen van diverse Joego´s en  Mark de Weert, Steve de moord in de schoenen te schuiven. Hij wordt vrijgesproken, kiest eieren voor zijn geld en vertrekt voor zijn veiligheid naar de VS.
Medio 1994 keert Steve met zijn vrouw …., een Indo, d.w.z. moeder Indonesisch en vader Nederlander, en zijn kinderen terug uit de VS. Hij is al ruim vijfentwintig jaar getrouwd met zijn grote liefde, waarvan hij vier kinderen heeft. Kinderen zoals hun vader want in navolging van Steve, die zijn propedeuse rechten aan de UvA in één jaar haalde, studeert nu zijn dochter rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft haar tentamens gedaan en is bezig met haar afstudeerscriptie. Zijn zoon, de in 1994  dertienjarige Lester, heeft zich dan net een plekje veroverd in de toonaangevende Greater Toronto Hockey League. Op zijn vijftiende speelt hij bij de Vaughan King Midget AAA Hockey Club, daar wordt de jonge Brown gezien als een speler met een zeer groot talent.
In 1997 looft Bas van Hout een beloning van FL 500.000 uit voor de moord op Steve. Dat doet hij door een wikkel te verspreiden, met de tekst: ‘Beloning ƒ 500.000 (dood of levend) voor Veronica presentator & Harddrugsdealer Steve Brown. Lees het ongelooflijk verhaal van de Bruine rat in dit boek.’ Het kan niet anders worden uitgelegd dat de media, met name Bas van Hout en Peter R. de Vries, Steve onterecht aan de schandpaal willen binden, om de woord ´te demoniseren´ niet te gebruiken.
In 2000 wordt Bas van Hout door de rechter veroordeelt om het bedoelde boek uit de markt te halen en ook Peter R. de Vries wordt in 2004 veroordeelt tot het betalen van € 2500 en de kosten in het geding, inzake laster van Steve Brown. Steve vraagt zich af of het kan zijn dat Bas van Hout ongestraft zijn gang kan gaan omdat hij reeds jarenlang een belangrijke informant van Justitie is?
Steve die een grote fan is van Louis Paul Boon, Louis-Ferdinand Céline en Willem Frederik Hermans, heeft verschillende boeken geschreven: m.n. Drugsbaron in Spijkerbroek, Zware Jongens en Smokkelroutes en Witwaspraktijken.
Email 29 juni 2007
Steve Brown.
Steve Brown wordt op 26 oktober 1954 geboren in Roseville, een plaats in de Sacramento Valley, in de Amerikaanse staat Californië. In 1956 trekt het gezin Brown naar de Pijp in Amsterdam, waar Steve tot zijn vijfentwintigste jaar blijft wonen. Steve is een enthousiaste leerling met een intelligentiequotiënt boven de honderddertig, die al jong in hasjiesj begint te handelen.Hij wordt van het Montessory Lyceum, Pieter de Hoochstraat 59. verwijdert en haalt daarna verschillende diploma’s, o.a. aan de Sociale Academie. De ambitieuze Amerikaan doet veel aan sport. Zo’n twee jaar, vanaf zijn veertiende, bokst Steve in de sportschool Albert-Cuyp van Ruud van der Linden. Daarnaast zwemt, voetbalt en judoot Steve. Dat laatste doet hij in een ruimte onder het Zuiderbad o.l.v. de judoka Martin de Vries (vijfde dan) en Steve haalt in deze Japanse vechtsport de bruine band.
In de jaren tachtig richt hij de vereniging ‘The Happy Family’ op, en vestigt die in de Rustenburgerstraat te Amsterdam. Dit is een sociaal-culturele vereniging die een jongerencentrum beheert, waar bezoekers onder meer bij een ‘huisdealer’ hasjiesj kunnen kopen. Steve gebruikt de aan de vereniging verschafte subsidiegelden om zijn hasjhandel te financieren.
In 1988 wint de ‘The Happy Family’ een geding tegen de belastingen inzake een BTW navordering van miljoenen. Steve heeft de leiding over een kleine drugsbende, maar met enorme omzetten. In zijn topjaren haalt Brown jaaromzetten van circa vijftig miljoen gulden aan soft drugs.In 1989 koopt Gerrie Hillen met Steve Brown een partij hasjiesj van de zigeuner Hans Dufour en zijn kompaan. Gerrie en Steve worden geript, waarop Brown van Ferry het adres krijgt van de achteroom van Hans Dufour, de zigeunerkoning Ankie Dufour. Steve verkoopt de partij hasjiesj dan aan kolonel Martin en zijn luitenant Patrick van de IRA, hij geeft daarbij de schuld aan Dufour.
In 1992 krijgt Steve ruzie met Geurt Roos, de voormalige bodyguard van maffiabaas Klaas Bruinsma, over een geripte lading hasjiesj. Er wordt, aangegeven door justitie, in de media beweert dat Steve zijn opposant Geurt Roos tracht om te leggen. Buiten het gegeven dat dit is mislukt, is daar ook nooit enig bewijs voor geleverd.Kort daarna hoort Steve dat Martin Hoogland zijn goede vriend en drugshandelaar Tony Hijzelendoorn wil omleggen. Hij probeert op de dag van diens liquidatie Tony nog te waarschuwen, maar het mag niet baten. In het onderzoek naar de moord op Hijzelendoorn wordt Steve aangehouden als verdachte. Hetgeen Steve met betrekking tot Hoogland in het proces verklaart wordt door de Hoge Raad als betrouwbaar gekwalificeerd. De procureur van Justitie: mevrouw Korvinus, belooft Steve, in aanwezigheid van twee IRT rechercheurs, dat ze hem daar waar nodig bij zal staan. Steve wordt daarna tientallen keren gewaarschuwd door de Criminele Inlichtingen Dienst dat er een aanslag op hem zal worden gepleegd. Nooit heeft justitie de belofte van Korvinus gestand gedaan, op enkele brieven na van de Hoofd Officier van justitie de heer de Wit, waarin deze schrijft dat Steve geen gevaar loopt. Volkomen idioot als in aanmerkingen wordt genomen dat Steve op een dag, door twee rechercheurs van de landelijke recherche, opnieuw wordt gewaarschuwd en prompt diezelfde dag zo´n formele brief van de Wit ontvangt met de mededeling dat Steve geen gevaar loopt.Wel proberen Hoogland en de zijnen, door valse verklaringen van diverse Joego´s en Mark de Weert, Steve de moord in de schoenen te schuiven, maar de Amerikaan wordt vrijgesproken.
In 1997 looft Bas van Hout een beloning van vijfhonderdduizend gulden uit voor de moord op Steve. Dat doet hij door een wikkel te verspreiden, met de tekst:”Beloning ƒ 500.000 (dood of levend) voor Veronica presentator & Harddrugsdealer Steve Brown. Lees het ongelooflijk verhaal van de Bruine rat in dit boek.’
Op 9 december 1999 wordt er een aanslag op Steve gepleegd waarbij een kogel zijn lever doorboort en één door zijn bovenarm gaat. De lever geneest snel, maar de arm is verbrijzeld, waardoor Steve acht maanden met vier pennen in- en gips om zijn arm moet lopen. Een bewijs van doorzettingsvermogen van de Amerikaan is dat hij een maand na de aanslag aan het Amsterdams Instituut voor Rechtsgeleerd Onderwijs, zijn tentamen Encyclopedie der rechtsgeleerdheid doet en daarvoor een acht haalt.In 2000 spant Steve een kort geding aan tegen van Hout inzake het boek: Jacht op de erven Bruinsma. Steve wordt op 7 juni 2000 door de rechter in het gelijk gesteld en Bas van Hout wordt veroordeelt om het door hem geschreven boek uit de markt te halen. De motivering daarvoor is dat Bas in het boek beweert dat Steve Brown de crimineel Martin Hoogland ten onrechte heeft beschuldigd van de moord op Tony Hijzelendoorn. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries wordt in 2004 veroordeelt tot het betalen van tweeduizendenvijfhonderd euro, plus de kosten in het geding, inzake laster van Steve Brown.Het kan niet anders worden uitgelegd dat de media, met name Bas van Hout en Peter R. de Vries, Steve onterecht aan de schandpaal willen binden, om de woorden ´te demoniseren´ niet te gebruiken. Steve vraagt zich af of het kan zijn dat Bas van Hout ongestraft zijn gang kan gaan omdat hij reeds jarenlang een belangrijke informant van Justitie is? Immers, Steve Brown wordt in de media achtereenvolgens afgeschilderd als agent in dienst van de DEA, de Nederlandse en Belgische Inlichtingendiensten en Interpol, maar tevens wordt hij beschouwd als het brein achter een achttal liquidaties.
Steve vertrekt met zijn gezin naar Canada en leeft daar nu ongestoord met zijn kinderen en zijn Indische vrouw. Dat wil zeggen moeder Indonesisch en vader een Groninger; een vrouw met wie hij ruim vijfentwintig jaar getrouwd is. Ze hebben vier kinderen en in navolging van Steve, die zijn propedeuse Rechten aan de UvA in één jaar haalde, studeert nu zijn dochter rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft haar tentamens gedaan en is bezig met haar afstudeerscriptie. Zijn zoon, de in 2004 dertienjarige Lester, heeft zich dan net een plekje veroverd in de toonaangevende Greater Toronto Hockey League. Op zijn vijftiende speelt hij bij de Vaughan King Midget AAA Hockey Club, daar wordt de jonge Brown gezien als een speler met een zeer groot talent.Steve die een grote fan is van Louis Paul Boon, Louis-Ferdinand Céline en Willem Frederik Hermans, heeft verschillende boeken geschreven: m.n. Drugsbaron in Spijkerbroek, Zware Jongens en Smokkelroutes en Witwaspraktijken.