( van onze  open Riool- Boulevard redactie)

Bram Moszkowicz  huilend de rechtszaal van Den Bosch voor het hoger beroep tegen de uitspraak.

Mediaoverleg Willem en BramAmsterdam-Noir-Bram Moszkowicz aka Mr. Bramela hoort op 22 april om 16.00 uur of hij  Show-Biz advocaat mag blijven. De hoogste tuchtrechter buigt zich vanaf vandaag over de vraag of Moszkowicz terecht voor het leven is geschorst.

‘Geen contant geld meer en bereid tot pro-deozaken’
Moszkowicz huilde als een volleerd medewerker van het Maffia-Boss John de Mol ‘BN-Uitzendbureau Hersendood’ gisteren in de rechtbank in Den Bosch opnieuw krokodillen-spijt over zijn tekortgeschoten zwarte administratie en criminele handelswijze en dat hij daarop is betrapt. Hij wil geen contant (zwart) geld meer aannemen ook al is dat toegestaan tot 15,000,- euro en is bereid pro-deozaken als die van bijv. Estelle Cruijff te  gaan doen,  maar geeft haar geld en dat van zijn andere bestolen clientèle niet terug zo zei zijn verbaasd uit zijn doppen starende raadsman Gabriel Meijers.

Meijers betoogde, ‘loogde’ dat Moszkowicz niet de voorkeur gaf aan contante betalingen, maar dat veel cliënten het honorarium niet over kunnen maken omdat ze geen betaalrekeningen hebben.  Ook hun oma’s, opa’s, vaders, broers  en zusters en kennissen hebben allemaal geen bankrekening en kunnen dus ook niet stortten voor hun familielid. Ook kunnen de cliënten van Mr. Bramela niet zelf een bank in lopen en aldaar storten op de bankrekening van Mr. Bramela.

Het is volgens Meijers en de karakter getuigen a decharge Leon de Winter, die speciaal voor deze zitting verlof had genomen uit het Pieter Baan centrum inherent aan het vak van advocaat dat sommige cliënten met crimineel geld betalen, dat soms alleen contact kan worden overgedragen. “Ik heb nu eenmaal niet de luxe dat ik Shell of Unilever als klant heb. Ik heb met een andere clientèle te maken”, huilde Moszkowicz zelf. Moszkowicz meldde de betalingen niet, naar eigen zeggen om de privacy van zijn cliënten te beschermen en verwees daarbij naar zijn nieuw Motto. een oud gezegde uit de Volkse-Pijp van de vorige eeuw dat men bijvoorbaat van niets weet en liever sterft in het harnas dan gestolen goed of geld terug te geven: “Sorry mijn naam is Corry”.

Ook stelde Mr. Barmela ter verdediging dat hij decennia lang een gerespecteerd lid is van de ‘Misdaadgroep Peter R. de Vries’ en in die hoedanigheid bijv. samen met de Maffioso en politie-informant Peter R. de Vries veel Pr. werk heeft verricht voor o.a. Willem Holleeder en zelfs  pro-deo zover ging in zijn advocaten service om een scooter-park van Holleeder en de zijne op zijn naam te laten zetten.

Organigram Misdaadgroep Peter R. de Vries sinds 1980

Bedreigd

”Endstra heeft hem, aldus Zeegers, twee keer uitvoerig verteld over een geval van afpersing door Holleeder op het kantoor van zijn raadsman Bram Moszkowicz in december 2002. Naast Holleeder zou ook de Joegoslavische maffiabaas Paja Mrzic aanwezig zijn geweest. Endstra werd naar eigen zeggen bedreigd met een kalasjnikov. Twee dagen voor zijn dood kwam de doodsbange vastgoedbaron terug op de schokkende gebeurtenis.Voor de rol van Moszkowicz heeft Zeegers geen goed woord over: ‘Bram Moszkowicz is de informatiebankier van de onderwereld en Willem Holleeder is zijn bewaker’. Het is een variant op de bekende uitspraak van crimineel John Mieremet in augustus 2002 in De Telegraaf. Die noemde Endstra in een interview de bankier van de onderwereld en Holleeder zijn bewaker.”
Bron Elsevier

Hij wees de Tuchtrechter ook nog op het feit dat de ‘Misdaadgroep Peter R. de Vries’ de laatste tijd al veel kostbare, eerbare, hardwerkende suivende en zuipende en hoererende, moordende, brandstichtende frauderende leden als junkie-Patrick van der Eem,  Panorama Pyromaan Koen Scharrenberg, en huurmoordenaar Rob Zigerius verloren en dat indien hij ook zou worden veroordeelt  dat de zoveelste aanslag zou zijn op de ‘Peter R de Vries misdaadgroep’.  Waar gaat dat heen schreeuwde zijn karakter getuige Leon de Winter spontaan door de Rechtszaal. Hierop werd Leon de Winter afgevoerd door een paar Pieter Baan verplegers, die hem kennelijk begeleide op zijn dag-verlof.

Ook heeft hij geheel belangeloos de weduwe van de vermoorde advocaat Hingst recentelijk nog pro-deo opgevangen. Leon de Winter knikt heftig met zijn hoofd om al die goede pro-deo daden van zijn gabber de Riool Showbisnis advocaat te ondersteunen en schreeuwde het uit naar de Tuchtrechters dat hij binnenkort met een ‘boek’ komt over die goede daden van zijn gabber Mr. Bramela terwijl hij de zaal uitgeslepen werd.

‘Ziet er somber uit voor Moskowicz- Het Sorry Corry verweer volstrekt onvoldoende.
Moszkowicz vroeg de tuchtrechter uit privacy overwegingen zo min mogelijk pers toe te laten, maar wel een uitzondering te maken voor het open riool RLT-Boulevard van zijn billemaatje de hysterische valse relnicht Albert Verlinde aka Albert-‘Fart’-Verlinde‘ bij de bespreking van de klachten van cliënten. Het Hof besloot echter dat de behandeling van de zaak openbaar blijft. Volgens zijn in de leegte starende advocaat gaat Moszkowicz daarom verder niks meer zeggen op de zitting, want anders heeft later op de avond het Open Riool RTL-Boulevard niet meer de primeur. 

Albert Fart-Verlinde

De uitspraak wordt over enkele maanden verwacht.

Moszkowicz vorig  jaar uit zijn ambt gezet.
Op 30 oktober 2012 bepaalde de tuchtrechter voor de advocatuur dat Moszkowicz moet worden geschrapt als advocaat. Volgens de Raad is het niet “verantwoord” dat Moszkowicz nog langer als advocaat “de praktijk uitoefent”. Moszkowicz heeft volgens de tuchtrechter “stelselmatig diverse regels overtreden, de belangen van cliënten ernstig verwaarloosd en zich aan het wettelijk toezicht onttrokken”.

Eén van de cliënten die klaagde over Moszkowicz is een tot acht jaar cel veroordeelde drugshandelaar. De man heeft Moszkowicz naar eigen zeggen in 2008 voor juridische bijstand in drie etappes in totaal 60.000 euro contant betaald, zonder dat hij daarvoor kwitanties kreeg. Na lang aandringen kreeg de cliënt een urenspecificatie voor een bedrag van ongeveer 40.000 euro. Doornbos heeft tegen Moszkowicz aangifte gedaan wegens oplichting en valsheid in geschrifte. Hij is ook een civiele procedure begonnen tegen de maatschap Moszkowicz.

Moszkowcz geeft fouten toe maar geen geld terug.
Eerder deze maand gaf Bram Moszkowicz toe dat hij fouten heeft begaan. In een interview met Het Parool bekende de strafpleiter dat hij regels aan zijn laars heeft gelapt en privacy van cliënten heeft geschaad. In het interview zegt hij zijn leven te hebben gebeterd.

‘Kritiek van cliënten verwerpt hij nog steeds’.
Volgens leden van tuchtcolleges zal Moszkowicz moeten aantonen dat hij van zijn fouten heeft geleerd. In Het Parool wijst de advocaat erop dat hij recentelijk bijvoorbeeld de cursussen ‘Burenrecht en verjaring’ en ‘Beter omgaan met de zieke werknemer’ heeft gedaan. “Maar Moszkowicz is niet geschrapt omdat hij te weinig studiepunten haalde. Het is veel belangrijker dat hij kan aantonen dat hij de vijf cliënten die volgens de Raad van Discipline terecht een klacht tegen hem hebben ingediend alsnog tegemoet is gekomen”, aldus een tuchtrechter. Uitgerekend op dat gebied is de houding van Moszkowicz onveranderd. De kritiek van cliënten verwerpt hij nog steeds, vertelt hij in Het Parool. “Dát is een verwijt dat ik tot op de dag van vandaag niet heb begrepen, immers binnen is binnen en wie het heeft mag het houden, een adagium van mijn Volkse gangster-cliëntele , die ik tot de mijne heb gemaakt.”  Edelachtbare Sorry mijn naam is Corry huilde hij als zijn laatste woord zeer dramatisch en wilt u vanavond a.u.b. wel kijken naar RTL-Boulevard?