( van onze klasse justitie redactie)

ichard den Drijver Hans Kroon

Amsterdam-Noir-Crisis? Voor wie dan? Don’t Give Up Till It’s Over
De rechter oordeelt zowaar weer eens een keer dat het weer echt fatsoenlijk “Rechts-Links” was toegegaan bij het rovende en plunderende Vrije Markt Jongens handelshuis Van der Moolen. Zij hadden namelijk geen vervelende, gefrustreerde, wanhopige mailtjes  gestuurd aan de zich fatsoenlijk voordoende PvdB ( =Partij voor de Bankiers) Voorzitter Hans Spekman.

Bovendien zijn alle rovers en fraudeurs netjes in het pak en dus fatsoenlijk gekleed. Zo Spekman ook weer tevreden.

Bij het failliete ‘Elite-Gangster- handelshuis Van der Moolen’ is op onderdelen crimineel wanbeleid gevoerd. Oud-topman, de Elite-gangster Richard den Drijver was daarvoor verantwoordelijk. Maar voor een deel valt dat ook toe te rekenen aan de gebruikelijke z.g. slapende en zakken vullende corrupte raad van commissarissen van het handelshuis en aan oud-directeur Hans Kroon (=Dikke Deur).

Voorbeeldje van Klassiek miljoenen straffeloos  stelen met de wet en de pen in de hand:
“De RDD family Foundation oefende grote druk uit op Van der Moolen om eigen aandelen in te kopen, een gekende methode om de koers van een aandeel hoog te houden.  Begin 2008 besluiten bestuurder Richard den Drijver en zijn raad van commissarissen om zonder enige noodzaak voor bijna 30 miljoen aan eigen aandelen in te slaan.”
Bron: veb.net

Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam vrijdag geoordeeld.
Het wanbeleid leidde tot het faillissement van Van der Moolen in september 2009. Een maand daarvoor was al surseance van betaling aangevraagd. Volgens de Ondernemingskamer werd onder meer wanbeleid gevoerd in de samenwerking met entertainmentbedrijf Avalon en bij de inkoop van eigen aandelen.

Den Drijver en Kroon draaien op voor de kosten van het onderzoek naar de gang van zaken bij Van der Moolen. Voor dat onderzoek stelde de Ondernemingskamer in 2010 twee onderzoekers aan. Het onderzoek bestreek de ontwikkelingen bij Van der Moolen in de periode tussen 1 januari 2005 en 10 september 2009. Het onderzoek werd aangevraagd door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en grootaandeelhouder ASR Nederland en die waren wel zo slim om niet een type als de “Kampioen Doofpot-Hoer Femke Halsema” te nemen, want dan was de uitkomst op zeker dat er niets aan de hand  was geweest.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) noemt de kwestie-Van der Moolen ,,een schoolvoorbeeld van de manier waarop bestuurders een onderneming de vernieling in kunnen draaien”. De VEB spreekt van ondoordachte plannen, misleidende informatie en grootschalige belangenverstrengeling. De VEB vindt de uitspraak van de Ondernemingskamer ,,een belangrijke stap richting compensatie voor gedupeerde beleggers”.

De ‘Bolhaar-Justitie’ ( Show-Biz naam: “Pretty Boy” )  heeft ons laten weten dat zij in overleg met hun ‘Pulp-Media-Maffia’ geen vervolging zal gaan instellen o.a. omdat dergelijke witte boorden-criminele-zaken geen goede SBS-Kijkcijfers opleveren en ten tweede omdat deze Elite-Gangsters-verdachten over het algemeen allemaal goede bekende, zaken relaties en vrienden zijn van bijv. “Maffia-Boss John de Mol”.

Het Elite-Gangster-Bilbaoard is vandaag weer verrijkt met vier nieuwe ‘Heren’ in het ‘nette pak’.

Billboard Elite- Gangsters

Don’t Give Up Till It’s Over