“Reis naar het einde van de nacht
Hoor, ik zeg jullie, arme donders, altijd de lul in ’t leven, geslagen, uitgeperst, eeuwig en altijd zwetend, ik waarschuw jullie dat als de groten van deze aarde interesse voor jullie beginnen te krijgen, dan is ’t omdat ze op het slagveld gehakt van jullie willen maken… Dat is het teken… ’t Kan niet missen… ’t Begint met liefde voor het volk. Lodewijk XIV die trok zich tenminste geen zak van het brave volk aan, vergeet dat niet. Lodewijk XV ook niet. Hij veegde er z’n gat mee af. Natuurlijk was het leven in die tijd niet prettig, het leven van de arme sloeber is nooit prettig geweest, maar ze werden niet zo hardnekkig en verbeten om zeep geholpen als nu door onze tirannen. De kleine man, zeg ik je, wordt alleen met rust gelaten als hij wordt veracht door de groten, die uitsluitend uit eigenbelang of sadisme aan het volk kunnen denken… De filosofen, mag ik je daar nog op attent maken nu we ’t er toch over hebben, diè zijn ermee begonnen het brave volk van alles wijs te maken… Het volk dat alleen zijn catechismus kende! Ze zouden ’t wel opvoeden, beweerden ze… Nou! Ze hadden heel wat waarheden te onthullen! Prachtige! Frisse! Schitterende! Je duizelde ervan! Zo is ‘t! begon het brave volk te zeggen, zo is ’t precies! Zo is ’t helemaal! Daar gaan we allemaal voor sterven! ’t Volk wil alleen maar sterven! Zo zijn de mensen nu eenmaal. (Uit een roman van Louis-Ferdinand Céline)

( van onze Tweede Uitzuig Kamer redactie)

Amsterdam-Noir- De Crisis: De Stem van het Volk.

9789030361824

Hulpdiensten ( wie geven zij dan hulp?) en hun ‘Blauwe Hulp troepen’   ‘Arresteer de armen en radeloze -team’ hebben zich dinsdagochtend naar de Koudenhorn in het centrum van Haarlem gespoed. Daar dreigde een arme radeloze getergde man zichzelf in brand te steken. De man had zichzelf al met spiritus overgoten. Hij was het ‘Deurwaarders-Tuig’ zat. Hij is overmeesterd en aangehouden door een heus ‘Arresteer de armen en radeloze-team’. Nou, is dat goede hulp of niet?

De man ging door het lint toen een ‘Deurwaarder-bloedzuiger’ zijn laatste bezit op aarde, een kleine nagenoeg haast niets waarde zijnde kunstcollectie in beslag kwam nemen, die hij nog van zijn overleden moeder had geërfd , meldt het Haarlems Dagblad.

‘Geen-Hulp’-verleners praten eerst op hem in om te voorkomen dat hij de daad bij het woord zou voegen en alsnog vrijwillig zijn laatste aardse bezit zou afgeven aan de ‘Deurwaarder-Bloedzuigers’. Toen dat geen effect had, is hij overmeesterd met een arrestatieteam en direct daarna ging de ‘Deurwaarder–Bloedzuiger’ en stilletjes vandoor met zijn laatste aardse bezitting. De hele actie heeft meer dan 9.800, euro gekost.De kunstcollectie heeft alleen symbolische waarde voor de arme schlemiel.

De politie beroeps-leugenaar-woordvoerster spreekt van een levensbedreigende situatie, die tot een goed einde is gebracht voor de ‘Deurwaarder-Bloedzuiger’ en het Straf de arme maatschappij systeem.

De man is meegenomen naar het politiebureau en daar ingesloten zonder zijn kunst collectie. De kunstcollectie zal nu bij één van de Staats misdaad-banken in een directie kamer worden opgehangen als waarschuwing, dat iedereen weet dat er altijd betaald zal worden in ‘Bankier-Gangster- Nederland’ door de “Kleine Man”.