( van onze Elite-gangster redactie)

Amsterdam-Noir-De pensioenen van metaalwerkers worden per 1 april fors beroofd. De financiële positie van de fondsen PMT (kleinmetaal) en PME (grootmetaal) is zo slecht dat kortingen onvermijdelijk zijn. Ook deelnemers van ambtenarenfonds ABP zijn de klos van deze roof met de wet in de hand. Dit maken de drie  Elite-gangster-fondsen, die samen bijna vijf miljoen deelnemers  bij de Lul hebben, vrijdag bekend.

De beroving op het pensioen, dat via de werkgever is gespaard, is in de kleinmetaal 6,3 procent en in de grootmetaal 5,1 procent. De percentages zijn iets lager dan eerder voorspeld. Bij een gemiddeld metaalpensioen van 500 euro bruto per maand betekent dat 20 euro minder netto. Deze diefstal komt bovenop de  belastingmaatregelen- roof die in januari zijn ingegaan, waardoor de oude dag al minder werd.

Zoals De Telegraaf vorige week al meldde, brengt ook ambtenarenfonds ABP vrijdag officieel naar buiten dat het gaat roven en stelen. Bij het grootste Elite-gangster-pensioenfonds van ons land, met 2,8 miljoen deelnemers, is de verlaging een stuk lager, namelijk 0,5 procent. De Mega-salarissen van de bestuurders en directie gaan niet omlaag, daar is nog voldoende geld voor in kas, maar goed dat hebben de Bestuur-Gangsters en de directie ( Dikke Deuren ) natuurlijk wel zelf beslist.