Een zeldzaam menselijk geluid uit de Tweede Kamer Kroeg. Er ging een rilling door de ‘VVD-misdaadgroep’.

( van onze Mensch redactie)

Amsterdam-Noir-SchuldenDe overheid moet mensen die in de schuldhulpverlening zitten niet nog dieper in problemen brengen en zorgen dat ze voldoende geld overhouden om van te leven en niet markant dood gaan van de honger of dood vriezen.. Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de SP zal daar woensdag op aandringen tijdens een overleg met staatssecretaris Jetta Klijnsma ( A-sociale Zaken) over het armoedebeleid. De Politieke lakeien van de Bankier-Gangsters in het “Rechts-Links kabinet” zijn zich een hoedje geschrokken van dit zeldzame menselijke, en fatsoenlijke geluid van Sadet Karabulut. Het wachten is nu dat deze ‘person van honer en integrity’ nu door de pulp-media ( eigendom van de misdaad-banken) stront ton zal worden gehaald.

Hun ‘VVD-SBS-Glitter Kip Geert’ staat al in de start blokken. 

Karabulut komt met haar oproep na een uitzending van het tv-prorgramma Zembla van vorige week. Daaruit bleek dat de overheid vaak te weinig rekening houdt met de beslagvrije voet. Dat is een wettelijk bepaald bestaansminimum dat bij het leggen van inkomensbeslag vrijgelaten moet worden.

Volgens Karabulut is het vreemd dat de overheid aan de ene kant probeert mensen met schulden te helpen, maar er tegelijkertijd voor zorgt dat ze nog dieper in de schulden raken. De beslagvrije voet moet volgens haar altijd gerespecteerd worden. Het Kamerlid pleit voor het bijhouden van een beslagregister.