Geen één van de 10.000 ‘Bankier-gangsters’ of ‘Bestuur-Gangsters’ in de bak.

( van onze Corrupte Gemeente redactie)

Amsterdam-Noir- Topje van de ijsberg.
Totaal 105 ‘Bestuurs-gangster wethouders’ hebben in 2012 gedwongen het veld moeten ruimen. Dat beweert VNG Magazine, het officiële blad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, op basis van eigen doofpot-onderzoek. Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger en pronken o.a. trots als een pauw op het  “Elite-Gangster Billboard” van het Volksnieuws Amsterdam-Noir. 

Billboard Elite- Gangsters

Het gedwongen vertrek van ongeveer twee ‘Bestuurs-gangster–wethouders’ per week is zelden geëvenaard. Alleen in 2004 en 2008 vielen de wethouders ook in een dergelijk tempo. Nou, dan dat is het niet zo zeldzaam wat ons betreft. In nog geen 10 jaar zijn er al in drie jaren meer dan 200 ‘Bestuurs-gangsters’ de laan uitgestuurd. Behoorlijk crimineel percentage.

Opvallend genoeg gaat het telkens om het tweede volledige jaar dat de wethouders in het zadel zitten na raadsverkiezingen. Kennelijk hebben de Heren (en Dames zoals o.a.: ‘Top-VVD Chocalate Hoer Wilma Verver’) Bestuurs-gangsters dan al hun zakken gevuld.

De voornaamste reden voor het gedwongen vertrek van een wethouder-Laaienlichter is officieel financieel wankel beleid. Als er kosten-of budgetoverschrijdingen dreigen, is de kans reëel dat de wethouder zijn biezen moet pakken, concludeert VNG Magazine.

De werkelijke reden zijn de Bestuurs-gangster misdaden. En dat laatste wordt angstvallig geheim gehouden. Wie weet wat het Volk zal gaan doen als zij achter de ware omvang komt van de “Kleine VVD-Gangsters”en hun ‘companen in crime’ van de “Huur een Hoer-Partij’ ( PvdA).

Integriteitsproblemen komen het vaakst in de media (kuch) maar het meeste gaat gewoon in de doofpot. Zo ging bijvoorbeeld het vertrek van de Roermondse ‘VVD- wethouder Bestuurs-gangster Jos van Rey’, die inmiddels verdacht wordt van ambtelijke corruptie, met veel rumoer gepaard. Maar aan het vertrek van een wethouder ligt maar zelden een integriteitsprobleem ten grondslag wil de VNG ons doen geloven.

Hoe het ook zij schokkender is het dat geen van deze Bestuurs-gangster-wethouders ook maar één dag in de gevangenis heeft door gebracht. En dat het door hen gejatte geld ook niet wordt teruggevorderd. Waarom?

Klasse Justitie? Nee, geen Klasse justitie.

Opmerking: wij hebben de VNG om commentaar gevraagd: redactie@vngmagazine.nl en verenigingsnieuws@vng.nl