Klasse Justitie? Nee, geen klasse justitie. Het is  ‘VVD-Justice’.

Billboard Elite- Gangsters

Amsterdam-Noir- De VVD zweert bij het principe van de Vrije Marktwerking. En is daarmee de politieke leider van de grote Nederlandse (misdaad)bedrijven als Akzo, Air France-KLM, Phillips, etc. Dan is het toch rond uit schokkend en schandalig te noemen dat juist deze misdaad-bedrijven systematisch op een criminele, stiekeme wijzen het Vrije Markt principe aan hun corrupte laars lappen om de massa op een Mega-schaal voor miljarden te bestelen. Horen wij nu de VVD krijsen om zware straffen voor hun Top-gangsters, hun partij aanhangers? Nee, ze zijn muisstil over deze Mega-misdaden en hun Godfather in het VVD-pak. Horen wij überhaupt iets in dit verband van het Rechts-Links-Kabinet? Nee, dus.Kartelboef
Spijt en berouw volgt in Nederland zelden op een kartelboete. Alleen Bestuurs-gangster Hans Wijers bood een paar jaar geleden als Akzo-topman zijn excuses aan voor de vele kartels waar Akzo in de jaren negentig deel van uitmaakte.

Andere bedrijven doen liever alsof een misdaad-kartel een slim spelletje is, een vorm van handig ondernemen. Wie gepakt wordt heeft pech. Reden om je te schamen is er niet. Men steelt immers slechts met de pen in de hand van de domme massa en (klasse) VVD- justitie en zijn pulp-media kijken toch steevast de ander kant op. Vrije Marktwerking ?

Goed voor je Elite-gangster carrière.
De Nederlandse samenleving en zijn pulp-media lijkt het ook weinig te kunnen schelen. Men kijk liever naar de SBS- VVD-Glitter Kip Geert of de z.g. misdaadjournalist Peter R. de Vries, die n.b. eigendom is van Maffia-Boss John de Mol met zijn media- misdaad-kartel.

Waar in de VS nog wel eens een topman-Godfather achter de tralies belandt, na te zijn betrapt op kartelafspraken, lijkt leiding geven aan een kartel-misdaadgroep in Nederland alleen maar goed voor je Elite-gangster carrière of een VVD- Minister post.

AkzoNobel stond in de jaren negentig onder leiding van de Elite-gangsters Aarnout Loudon en Kees van Lede. Ondanks latere veroordelingen van AkzoNobel voor deelname aan het Vitamine-misdaad- kartel, het beruchte PVC- misdaad-kartel, het Waterstofchloorazijnzuur-misdaad-kartel en nog een handvol illegale, markt bedervende afspraken, groeide beide VVD-mannen na hun Akzo-tijd uit tot gevierde commissarissen bij vele Nederlandse bedrijven. (zie: de tabel Kartel goed voor cv)

Elite-gangster Van Lede werd bovendien benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Kartel-misdaad deelname rekent zelf de Koningin je blijkbaar niet aan.
Hetzelfde geldt voor de andere bestuurs-gangsters-voorzitters met een kartelboete aan de broek. Elite-gangster Leo van Wijk was ceo van Air France-KLM toen dat bedrijf illegale afspraken maakte met concurrenten over vrachttarieven. Ook hij werd Commandeur en is nu (roof)-commissaris bij Randstad en Aegon.
Heineken van Elite-gangster Karel Vuursteen kreeg een boete voor vals spelen op de biermarkt, maar hij werd toch commissaris bij TomTom en AkzoNobel.

Elite-gangster Markt voor wasmiddelen
Elite-gangster Anthony Burgmans gaf leiding aan Unilever toen dat bedrijf de markt voor wasmiddelen verdeelde met misdaad-concurrenten. Hij is nu commissaris bij meerdere AEX-bedrijven en staat op nummer drie op de lijst met machtigste corrupte Elite-gangster commissarissen.

De vraag of deze VVD-mannen nu wel of niet precies op de hoogte waren van de misdaad-kartelafspraken doet er nauwelijks toe. Het gebeurde onder hun verantwoordelijkheid. Zij waren de baas Godfather. Dat moet toch strafrechtelijke consequenties hebben.

Maar nee, hoor in “Red Neck Hollandia” met zijn ‘VVD-Justice’ van Demente Minister Pis in de Broek Opstelten en zijn Sidekick Crimefighter, Volksonderdrukker Fred “Big Head “Teeven wordt alleen keihard opgetreden tegen de Kruimel criminaliteit van het gewone Volk. Bijvoorbeeld een Volks- inbreker in één van de villa’s van de hier vermelde Kartel-gangsters is zo een beetje de ergste misdaad die Ivo Opstelten en Fred Teeven kunnen bedenken Die Volks-inbreker mag men dan ook wat hun betreft eigenhandig dood slaan: handjes thuis van mijn Kartel TV.

Maar een kartelboete is geen diskwalificatie in Nederland. Het is slechts domme pech en heeft nauwelijks gevolgen voor het misdaad-bedrijf en bestuurders-gangsters. Daar zou de Nederlandse overheid iets aan kunnen doen. Vrije  Markwerking?

Geen subsidie na misdaad-kartel.
De overheid zou bedrijven die veroordeeld zijn voor markt misdaden bijvoorbeeld vijf jaar kunnen uitsluiten van contracten of leveringen. En tien jaar geen aanspraak laten maken  op overheidssubsidies. De Bestuurs-gangsters die met de pen miljarden hebben gestolen van de massa zouden fikse gevangenis straffen moeten krijgen en middels de Volkse Bibob-wet volledig kaal geplukt moeten worden.

Bestuurders-Gangsters van kartel-misdaadgroepen krijgen voortaan geen lintjes of andere koninklijke onderscheidingen meer, maar gaan dan kaal geplukt de bak in. Wie de lintjes al kreeg moet ze terugsturen.

Kartelbestuurders-gangsters
Philips moet een half miljard euro boete betalen voor deelname aan een internationaal misdaad-kartel. Tussen 1996 en 2006 spande het Nederlandse bedrijf samen met onder andere Samsung en Panasonic om de prijs van beeldbuizen kunstmatig hoog te houden. Dat maakte de Europese Commissie woensdag bekend. Consumenten en bedrijven betaalden door dit marktbederf een oneerlijk hoge prijs voor kleurentelevisies en computerschermen. De prijsafspraken waren niet alleen onwettig, maar ook in tegenspraak met de interne regels van Philips. Regel 1.3 van Philips’s General Business Principles luidt: “Philips supports the principle of free market competition as a basis for conducting its business and observes applicable competition laws and regulations.”

Flagrante schending van de wet om miljarden te jatten van de massa.
Je zou verwachten dat het bedrijf na zo’n flagrante schending van externe en interne regels, en het jarenlang opzettelijk bedriegen van de klant, diep door het stof gaat. Maar niets is minder waar. Philips “betreurt het met dit soort gedrag in verband te worden gebracht” en gaat in beroep tegen de boete en niemand verdwijnt in de gevangenis en er wordt ook niks terug betaald aan de bestolen massa.

‘In verband worden gebracht met’, klinkt weinig berouwvol. Philips wordt niet in verband gebracht met een misdaad-kartel, maar was er actief onderdeel van!

Vrije Marktwerking?