( van onze Corrupte News of The World redactie i.s.m. de politiecommissaris van Leeuwarden)

Ook Oud-rechercheurs verbijsterd over uitzending  mafiajournalist Peter R de Vries Vaatstra-zaak.

“Doorbraak ‘Vaatstra–zaak’ besmet door ‘Maffia-OM-woordvoeder’ Peter R. de Vries.”

De walgelijke Hoera. hoera, en krokodillentranen twitter van Peter R. de Vries.
De walgelijke Hoera. hoera, en krokodillentranen twitter van Peter R. de Vries.

Amsterdam-Noir-Vanochtend was hij de eerste die het grote nieuws bracht: misdaadverslaggever Peter R. de Vries twitterde om 5 uur ’s morgens dat er een 100 % DNA-match was gevonden in het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra. Dat was dus al niet waar, aangezien het nog niet 100%  zeker was/is op dat moment, aldus  het Nederlands Forensisch Instituut.

Peter R. de Vries; ‘Breaking news: blanke man (44) gearresteerd voor moord #vaatstra! 100 procent DNA-match! Hoera! Hoera! Hoera!!’, een van de geëmotioneerd tweets van De Vries over de doorbraak. 

Deze maand is zijn droommaand, liet de misdaadverslaggever vandaag weten. Nu de zaak lijkt opgelost, ziet De Vries het als ‘het nieuws van het jaar’ en als ‘een mijlpaal in zijn Maffia- loopbaan als z.g. misdaadjournalist’.

 Maar een nachtmerrie voor de goede naam van het Nederlands Forensisch Instituut liet een medewerker van Forensisch Instituut ons weten.

De  laatste check.
Het Nederlands Forensisch Instituut doet vandaag nog een laatste check en voor die tijd zou justitie niets naar buiten brengen, laat staan een journalist was de afspraak tussen justitie en het Nederlands Forensisch Instituut.

Kennelijk kon Peter R. de Vries in zijn extreme media geilheid niet het fatsoen opbrengen om die laatste check af te wachten. Hij was kennelijk ook nog eens bang dat een ander pulp-media-journalist er  met de Vaatstra-primeur vandoor zou gaan.

Het Nederland forensisch Instituut is van vrijdag tot maandag ochtend gesloten.
Het Nederland forensisch Instituut: “Alsof wij zondag nacht open waren om Peter R. de Vries ‘s nacht te bellen met de voorlopige uitslag. Die uitslag was verleden week al bij ons  en justitie bekend.  En er was afgesproken met justitie dat pas als de definitieve DNA uitslag bekend zou zijn justitie een persverklaring zou uitbrengen.

Hoe en door wie Peter R. de Vries zondag nacht is ‘gebeld’ van justitie om vervolgens om  5 uur ‘s morgens met voorlopige DNA resultaat te komen is ons een raadsel. Het Nederlands forensisch Instituut in ieder geval niet. Wij zijn gewoon van vrijdag tot maandag ochtend gesloten en wij zijn van mening dat een DNA resultaat door justitie wereldkundig moet worden gemaakt en niet door een journalist. Het is tenslotte bewijs in een zeer ernstige zaak waarbij de grootste zorgvuldigheid betracht dient te worden en dus o.a. ieder risico van een verkeerde verdachte 100 % uitgesloten moet zijn. En zeker niet bestemd voor de één of ander ‘Show misdaad-journalist  Peter R. de Vries’ om er de Sherlock Holmes der lage landen mee uit te hangen om vijf uur s-morgens.”

De hysterische Hype media karavaan is nu dan ook al weer in  volle gang en lopen hijgend , hersenloos en kritiekloos achter hun Grote Sensatie- Meester Peter R de Vries aan.

Niemand van de Pers vraagt zich af waarom een ‘journalist’ op zondag om vijf uur ’s morgens een Nederlands wereld primeur  de media in smijt in een dertien jaren oude zaak.

Waarom heren en dames van de Pers?