Co verdaas

“Veelverdieners PvdA Hoeren ongewenst.”

Huur een PvdA ‘Hoerin voor al uw ( corrupte) behoeftes‘

Met de PvdA iedereen Miljonair en toch socialist!

(Door Tomas Vanheste en bewerkt door de Waarheidscommissie) 

Amsterdam-Noir- Wonderlijk dat de PvdA nu een staatssecretaris voordraagt die het met de nieuwe partijmoraal niet zo nauw lijkt te nemen en gerekent mag worden tot een van de PvdA ‘Top Hoeren’. Is het nou zo moeilijk om een paar eerlijke, inentegere social-democraten te vinden?

Het zevenkoppige gezelschap waarmee provinciebestuurder ‘Top-Hoer Co Verdaas’ (PvdA) in augustus 2011 een nachtje doorbracht in het toverachtige kasteelhotel Engelenburg nam het er goed van. De wijn vloeide rijkelijk, Verdaas bestelde een sigaar en in de kleine uurtjes kwam de cognac en whisky op tafel. De totale rekening: € 2567.

Kwade tongen beweren zelfs dat in die buitensporige hoge rekening ook een aantal  Volkse Callgirls, cocaïne verborgen zaten.

Het was niet de eerste keer dat ‘Top-Hoer- Verdaas’, beoogd staatssecretaris van landbouw en natuur, royaal met gemeenschapsgeld omging. Tussen april 2008 en juli 2011 liet de gedeputeerde zich volgens De Gelderlander meer dan zevenhonderd keer met de dienstwagen ophalen of afzetten in Zwolle. Altijd weer in de buurt van de Roze Zwolse buurt. De wet staat dat een bestuurder in de eigen provincie moet wonen, en Zwolle ligt toch echt in Overijssel. In antwoord op vragen daarover van een statenlid liet het provinciebestuur weten dat ‘Top-Hoer-Verdaas’ in april 2008 naar Nijmegen was verhuisd. Vreemd, want op zijn eigen declaraties en op zijn pagina op de website van de PvdA stond nog in 2011 een Zwols huisadres.

De Gelderse PVV diende november vorig jaar een motie van wantrouwen tegen ‘Top-PvdA-Hoer Verdaas’ in. Die overleefde hij. Maar helemaal ongeschonden kwam de politicus, in zijn vrije tijd zanger-gitarist van de coverband John-Boy & the Waltons met onder meer Viva Las Vegas op het repertoire, toch niet uit de strijd. De regionale pers vond dat hij beschadigd was. Hij mocht ermee weg zijn gekomen dat hij in de basisadministratie van de gemeente Nijmegen stond ingeschreven, zijn pendelgedrag met de dienstauto gaf toch echt de indruk dat hij zijn nachten vooral in Zwolle doorbracht. 

Het verhaal kan nog een staartje krijgen.

Momenteel buigt de Raad van State zich over de vertrouwelijkheid van een notitie van een ambtenaar over de reiskosten van ‘Top-Hoer-Verdaas’ die Gelderland niet openbaar wil maken. Om de commotie de kop in te drukken openbaarde de provincie deze week wel een email waaruit bleek dat de voormalig algemeen directeur Hans Brouwer, ook een PvdA-lid, de gedeputeerden toestemming had gegeven om zich elders dan thuis te laten droppen.

Formeel mocht het dus allemaal wat ‘Top-Hoer-Verdaas’ deed. Op papier woonde hij in Nijmegen. Officieel mocht hij zich op de achterbank nestelen als zijn chauffeur hem naar Zwolle bracht. Maar een andere vraag is of het past bij de moraal die de PvdA van Spekman en Samsom probeert uit te dragen. ‘We zijn sober met onkostenvergoedingen en declaraties’ is te lezen in de Erecode van de partij. Voorzitter Spekman heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt partijleden die zich als zonnekoningen gedragen de partij uit te jagen. Wonderlijk dat de PvdA nu een staatssecretaris voordraagt die het met de nieuwe partijmoraal niet zo nauw lijkt te nemen. 

Vanmiddag sprak ‘Top-Hoer-Verdaas’ met formateur ‘Snake Rutte’. Op Twitter meldde parlementair verslaggever Mariska Vermaas van Boerderij Vandaag dat de kandidaat-staatssecretaris het een prettig gesprek vond en er niet over declaraties was gesproken.


Opmerking: Uiteraard hebben wij de PvdA en hun ‘Top-Hoer Co Verdaas’ in het kader van wederhoor om commentaar gevraagd. Daarnaast hebben wij aan de voorzitter van de PvdA Hans Spekman gevraagd ons te laten weten of hij maatregelen neemt tegen deze ‘Pvda- Top-Hoer Co Verdaas’.