Jos van reyHenk van Beers
Misdaden Van Rey en zijn VVD-gang is veel groter.

Amsterdam-Noir-Burgemeester Henk van Beers van de ‘Christelijke-Maffia’  legt Marianne Smitsman het zwijgen op! Wat weet Van Rey van deze Nep-Christen Godfather Burgemeester Henk van Beers(put)?

Kleine VVD-gangster Jos van Rey is gisteravond opgestapt als wethouder Corruptie van Roermond en als Eerste Kamerlid Laaienlichter voor de VVD. “U begrijpt dat ik zal vechten. Maar het onderzoek zal nog geruime tijd duren. Mijn aanblijven is niet in het belang van Roermond”, liegt de Kleine gangster Van Rey

Het OM verdenkt hem van corruptie en het lekken van geheime informatie aan ziektewet oplichter de VVD-burgemeesterskandidaat Ricardo Offermanns.

Gaat GroenLinks-fractievoorzitter Marianne Smitsmans in een beschermd getuigen programma?
Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Marianne Smitsmans zijn bij de affaire-Van Rey echter nog meer mensen betrokken, en is de zaak ‘veel schokkender’ dan nu bekend. Dat zei ze gisteren in het raadsdebat over de kwestie. Smitsmans heeft, toen zij werd verhoord door de Rijksrecherche, telefoontaps beluisterd.

”Het beeld dat u schetst is maar de helft van de waarheid”, hield ze ‘Christelijke’ Maffia burgemeester Henk van Beers voor. Ze wilde haar kennis delen met de raad. “Volgens de Rijksrecherche mag dat.” Maar Van Beers voelde daar niets voor. Hij probeerde onmiddellijk na verklaringen van Van Rey en hemzelf de vergadering te sluiten. “Ik doe dat bij deze”, sprak hij, het protest van raadsleden negerend.

Ook coalitiepartij PvdA pikte dat niet. “Ik heb u telefonisch al gezegd dat u ook de fractievoorzitters om hun mening moet vragen. Niet alleen leden van het college”, zei fractievoorzitter Öztürk gepikeerd. “Toen ik hierheen kwam, wist ik niet eens of ik vanavond zou mogen spreken. Dat kan toch niet. De raad is het hoogste orgaan van de gemeente.”

Van Beers noemde het ‘onverstandig’ om een debat te voeren op basis van ‘fragmentarische kennis’. Bovendien zou Smitsmans door te spreken haar geheimhoudingsplicht als lid van de benoemingscommissie voor de nieuwe burgemeester schenden. “We hebben vandaag iemand verloren die zeer belangrijk was voor de stad. Dat is een gevoelige klap. Geef ons tijd die te verwerken.”

Tijdens een schorsing oefende de burgemeester verdere Maffia- druk uit op Smitsmans om niet uit de school te klappen. “Ik voel mij geïntimideerd”, stelde ze na afloop. “Ik wil niets strafbaars doen. Ik ga nu opnieuw juridisch advies inwinnen”, besloot ze.

Donderdag vergadert de raad weer over de affaire. “Ik beloof u, dan kom ik hier op terug”, kondigde Smitsmans aan. “De personen om wie het gaat raad ik aan om in de tussentijd de hand in eigen boezem te steken en hun conclusies te trekken.”

Eerder verschenen in deze rubriek:

‘Misdaadgroep-VVD’ blijft Van Rey steunen.”