Nick Jue
Wanneer  betaalt de Volle ING Imbeciel Bankier-gangster Nick Jue de 3 miljard Staatssteun terug aan de gewone man , die op de bank zit dankzij hem.

Amsterdam-Noir-In een uitgelekte video-opname zagen we afgelopen week de ware Romney: de steenrijke Elite-gangster- zakenman die zèlf nauwelijks belasting betaalt en tot zijn nek in het witwassen van de Narcodollars zit, maar een diepe minachting koestert voor iedereen die niet óók steenrijk geworden is. ‘Zo’n beetje als onze VVD-misdaadgroep: stoere taal over financiële zelfredzaamheid, maar van de staatssubsidiëring van het villabezit van onze eigen rovers-achterban blijven we af.’

Narco- Mitt Romney en de VVD-misdaadgroep mentaliteit..
Het gaat niet goed met de verkiezingscampagne van presidentskandidaat Narco-Mitt Romney. Het gaat weliswaar ook niet zo goed met het presidentschap van Barack Obama, maar met de campagne van Narco-Romney gaat het zoveel slechter dat het met Obama’s campagne beter gaat, en dat telt.
 Elite-gangster Narco-
Romney was de kandidaat die bij gebrek aan beter is komen bovendrijven. Echt overtuigd heeft hij nooit – niet een groot deel van zijn eigen Republikeinse Partij, die sterk door de Teaparty is geïnfiltreerd. En niet de kiezers in het midden, die van Obama misschien niet onder de indruk zijn, maar van Romneys vele flaters en gedraai tureluurs moeten worden.

 It’s the economy, stupid – deze tot cliché verheven uitspraak van Bill Clinton uit 1992, ons steevast door Amerikawatchers als hoogste waarheid voorgehouden, blijkt toch niet te kloppen. Met de huidige werkeloosheids-cijfers zou Obama in november door elke idioot te kloppen moeten zijn.

 Dat is dus niet zo. De economische staat van dienst van de zittende president is niet het enige wat ertoe doet. De politieke intelligentie van de uitdager doet dat ook. It’s the stupidity, stupid.

 In dat opzicht blijkt Nacro-Romney geen erg gelukkige hand te hebben, en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Zijn standpunt over Obamacare wisselt met de maand: een flip-flop – zo kan hij nu worden weggezet.

Voor de inhoudelijke consequenties van zijn keuze voor de dogmatische Casino- neoliberaal Paul Ryan duikt hij tot dusverre weg – hij wil de Teaparty met VVD-achtig roof de arme scheel gepraat over een veel kleinere overheid paaien, maar tegelijk de bejaarde kiezers in Swingstate Florida niet met drastisch snoeien van zich vervreemden. Inderdaad ook zo’n beetje als onze VVD-misdaadgroep: stoere pulp-media taal over financiële zelfredzaamheid, maar van de staatssubsidiëring van het villabezit van onze eigen rovers  en witwassers met de pen achterban blijven we af.

“Catastrofe: Domme Miljonair VVD-RTL-Boulevard Burgemeester Onno-wietpas-Hoes en zijn grote broer Miljardair Mitt Romney bekennen.”
Narco-Romney’s eerste grote buitenlandse reis, bedoeld om hem het aanzien van een internationaal staatsman in spe te verlenen, werd deze zomer een publicitaire catastrofe. Op elke denkbare teen is hij gaan staan.

 In Londen meende Narco-Romney, verantwoordelijk voor de Winterspelen in Utah van 2002, zich met de organisatie van de Olympische Spelen te moeten gaan bemoeien: hij betwijfelde of de Britten het wel aan zouden kunnen. Camerons dodelijke reactie dat het geen kunst is om ze in the middle of nowhere te houden, zette de presidentskandidaat neer als een achtergebleven provinciaal.

’Sommige Amerikanen moeten het land gewoon niet verlaten’, aldus de Amerikaanse oud-atleet Carl Lewis over Nacro-Romneys mislukte Grand Tour.

 Maar misschien zouden sommige Amerikanen dat beter wèl kunnen doen. En menig Republikeins campagnestrateeg zal dat vast stilletjes gedacht hebben, nadat afgelopen week een video opdook van een geheime rede van Narco-Romney voor een miljonairspubliek.

 Daarin werd de helft van de Amerikanen als parasitaire uitvreters die geen belasting betalen weggezet. Daar zagen we de ware Romney: de steenrijke Elite-gangster zakenman die zèlf nauwelijks belasting betaalt, maar een diepe minachting koestert voor iedereen die niet óók steenrijk geworden is.

Wie mocht menen dat dit soort zelfingenomen types alleen in Amerika voorkomen, heeft het mis kon men bijv. Afgelopen zondag met eigen ogen aanschouwen:

‘Royal–Graaien’ maar door Baronnen en Baronessen in het Stedelijk Museum.
Ook in Europa, ook in Nederland is het maatschappelijke klimaat steeds meer door hun eigenwaan geïnfecteerd. Zo viel in het tv-programma Zomergasten VVD-goeroe Ben Verwaayen – medeopsteller van het verkiezingsprogramma en één van Rutte’s grote inspiratiebronnen – als een volstrekt leeghoofdige opgeblazen kwast door de mand.

“Bankier-gangster de VVD-er Nick Jue vergeet dat hij 3 miljard schuld heeft bij de gewone man.”
Een andere z.g. topondernemer-, ING-Maffia Boss Nick Jue, toonde zich recent verbolgen over de boosheid van de mensen die hijzelf ontslagen had: die zaten nu alleen maar op hun dikke kont voor de tv, terwijl hij toch elke avond heel hard aan het werk was te stelen met de wet en de pen in de hand van  o.a. deze mensen die thuis op de bank zitten.  Zijn openlijke minachting voor zijn eigen voormalige werknemers was stuitend.

 Over de totale ontsporing van ons financiële stelsel en het feit dat deze Volle imbeciel Bankier Gangster Nick Jeu al zelf lang en breed zonder Staats- steun thuis in zijn Villa had gezeten of  als er geen Klasse justitie is in de bak

Ook over  de graaicultuur waaraan hij zijn steentje had bijgedragen geen woord. Zoals Bas Heijne in zijn NRC-column van 1 september honend over deze bovenbaas-mentaliteit opmerkte: ‘Mensen ontslaan, dat beseffen de mensen vaak niet, is verdomde zwaar – eigenlijk nog zwaarder dan ontslagen worden’.

 Abjecte types als deze Jue hebben niet alleen de bancaire sector overgenomen, maar in het kader van de vermarkting van de samenleving ook het middenveld, zodat onderwijsinstellingen tot vastgoedspeculanten zijn verworden en academische ziekenhuizen al tv-studio worden ingericht. Mega oplichter Erik Staal vormt geen incident. De schandalen zijn inherent geworden aan de neoliberale orde die door een deel van de politiek zo is gewild – nog meer VVD betekent gewoon nog meer Reinout-Oerlemans-tv.

Skybox
 op de kosten van leerlingen en nog woeden op de PVDA ook.
Jongste voorbeeld: de skybox die onderwijsbestuurder de Dikke Deur Marcel Poppink voor zichzelf in het stadion van FC Twente heeft gekocht. Lees de newspeak over ‘een platform om verbindingen te realiseren’ waarmee hij dinsdag in de Volkskrant een en ander recht probeerde te praten en huiver.

En o ja, het was een koopje, voor slechts 45000 euro in plaats van een ton. Jammer dat er daardoor leraren moeten worden ontslagen. Maar daarvoor mogen de overgeblevenen dan de skybox schoon komen maken.

 Zelf beseffen zulke lieden niet meer hoezeer zij zijn ontspoord: een skybox voor een schoolbestuur. Het is de mentaliteit van een regelrechte Elite-gangster Narco-Romney: losgezongen van de rest van de samenleving. Zal hem dit de kop kosten? Ook Obama maakte in 2008 een denigrerende opmerking over een groot deel van het (rechtse) electoraat, en won toch van John McCain.

En zulke opmerkingen maak ik hier natuurlijk soms zelf ook. Er is alleen een klein verschil: ik ambieer niet het presidentschap van een groot land.
Door: Thomas von der Dunk

Opmerking: Wij hebben De ING verzocht ons te laten weten wanneer hun Volle Imbeciel Bankier-gangster Nick Jue de 3 miljard Staatssteun terug gaat betalen.