Bert Wientjes

Amsterdam-Noir-Verschillende Kamerleden reageren geprikkeld op de kritiek van werkgeversvoorman  Elite-gangster Bernard Wientjes op de verkiezingsprogramma’s van SP, PvdA, PVV en GroenLinks vandaag in het AD.

Gangster Wientjes uitte in het interview met het AD kritiek op de plannen van SP, PvdA en GroenLinks voor de economie.
‘Ze zijn financieel op hol geslagen. Het ademt alleen maar herverdeling en belastingverhoging’, aldus de werkgeversvoorman. Hij verweet de PVV een instabiele, populistische partij te zijn.

PvdA-Kamerlid Martijn van Dam zei in het radioprogramma Tros-Kamerbreed dat Wientjes beter zijn mond kan houden. Bij de vorige verkiezingen in 2010 heeft de werkgeversvoorman volgens Van Dam ook ‘doemscenario’s’ geschetst. Dat kwam zijn geloofwaardigheid niet ten goede, vindt Van Dam. Wientjes waarschuwde destijds voor de gevaren van een regering met de PVV. Volgens PVV-Kamerlid Louis Bontes zijn deze ‘ horrorscenario’s’ niet uitgekomen. ‘Wientjes kletst uit zijn nek’, zei Bontes voor de Tros-microfoon.

GroenLinks-Kamerlid stelde in een reactie dat Wientjes de belangen van de ‘oude  Roof de arme scheel en laat de Ultra Rijken hun zakken vullen economie’ vertegenwoordigt. Klaver: ‘Elite-gangster Wientjes voert het achterhoedegevecht van de oude Roof de arme scheel economie. GroenLinks werkt aan een economie die draait op wind en zon in plaats van een economie die stilstaat op kolen en olie. De enige weg uit de crisis is een groene weg. Bedrijven hebben daar een cruciale rol in. Er zijn zat ondernemers die dat snappen, zij kiezen zelf al voor een nieuwe, groene benadering. Deze vergroeners belonen we, vervuilers betalen.’