(van onze corrupte News of the World redactie)

Amsterdam-Noir- RTL-Bouvard VVD- Burgemeester Onno-Wietpas-Hoes blijft de wietpas een success vinden.  Hij zegt zelf geen overlast te hebben rond om zijn Villa.

Bewoners van de Maastrichtse buitenwijken Pottenberg en Heugemerveld luiden de noodklok over de situatie in hun wijk. De wiethandel lijkt zich sinds de invoering van de wietpas op 1 mei van dit jaar te hebben verplaatst naar hun woonwijken. De situatie is op dit moment zo ernstig dat de bewoners ‘niet meer weten wat ze moeten doen’.

Volgens Het Limburgs Dagblad schreef vicevoorzitter Meindert Pelkmans van buurtplatform Heugemerveld een noodkreet aan de Maastrichtse gemeenteraad.  De drugsoverlast zou zijn vervijfvoudigd en bewoners voelen zich vooral in de avonduren niet meer veilig.  “Er wordt gedeald door jeugd van 14 jaar. De hangjongeren (dat probleem was onder controle) gaan zich weer bemoeien met drugs”, schrijft Pelkmans.

In de wijk Pottenberg aan de andere kant Maastricht hebben bewoners dezelfde problemen. Na een gesprek met de buurtbewonders schreef de CVP-fractie een open brief aan de collega’s in de gemeenteraad waarin melding werd gemaakt van de ongenoegens van de bewoners en het feit dat ook daar de bewoners zich vooral in de avonduren onveilig en angstig voelen.

 R

TL-Boulevard Burgemeester Onno-wietpas- Hoes van Maastricht is juist erg tevreden over de invoering van de wietpas. Volgens Hoes is het aantal coffeeshopbezoekers uit het buitenland in Maastricht beduidend afgenomen en blijkt de aanpak van softdrugshandel op de Maastrichtse straten “beheersbaar” vergelijkbaar als in Narco-Mexico.