( van onze Volks-Alfamannetjes redactie)

De Über-Winter is geschrokken van reacties op Hari-column en heeft totaal geen verstand van de Alfamannetjes in de Volks-Onderwereld.

“Wat deed Leon de Winter in een duur hotel met  alfamannetje Badr Hari?”

Amsterdam–Noir- Leon de Über-Winter is flink geschrokken van de heftige reacties die zijn z.g. column over Badr Hari aka “Klappe Hari” heeft losgemaakt. De Über-Winter schreef maandag voor het Ultra reactionaire weekblad Elsevier een stukje waarin hij zijn ‘bewondering’ van angst uitsprak voor de van zes gevallen van zware mishandeling verdachte kickbokser.

De Über-Winter heeft naar eigen zeggen ook haatmail gekregen naar aanleiding van de column.

Hij noemt Hari daarin “een parel voor de samenleving.” Volgens De Über-Winter maakt de kickbokser overal waar hij komt agressie los. Zo ook in de skybox van de ArenA tijdens Sensation White, waar Hari ondernemer Koen Everink ernstig zou hebben toegetakeld. De Über-Winter schreef in Elsevier:
“Zijn aanwezigheid verstoort de mannelijke pikorde. Alle alfamannetjes raken van streek als Badr binnenstapt. En dat betekent dat er mannen zijn die hem uitdagen, zeker als ze gezopen en gesnoven hebben (wat had slachtoffer Koen, een getrouwde man, ‘s nachts om half vier in de Arena te zoeken, en wat zat er zoal in zijn bloed?).”

Kennelijk haalt De Über-Winter zijn (laffe) grachtengordel wereld waar het Alfamannetje  kennelijk alleen andere Alfamannetjes slaat met bijv. zakdoekjes waarvan hij zeker weet dat die niks terug kunnen doen en de Alfamannetjes wereld van de Volks-onderwereld.

In de Alfamannentjes Volks-onderwereld is er een gezegde( adagium) en dat is: “aan die pannenkoek maak ik mijn handen niet vuil”. M.a.w. voor De Über-Winter er is een ongeschreven code in de echte Volks-Alfamannetjes wereld dat men een lastige, uitgezakte, vetlap al dan niet dronken en door gesnoven pannenkoek niet als gelijkwaardige in elkaar beukt.

Zo’n figuur geeft men op zijn meest een schopje onder zijn kont of men geeft hem een klein duwtje zodat hij van zelf omvalt. Dat is de ultieme vernedering in de  Volks-Alfamannetjes wereld.

Het keihard genadeloos in elkaar slaan van zo’n uitgezakte vetlap als Koen, die nog geen deuk in een pakkie boter kan slaan wordt in de Alfamannetjes Volks–onderwereld als uiterst laf beschouwd en doet zelfs afbreuk aan een eventuele reputatie van om maar in de woorden van De Über-Winter te blijven van Alfamannetjes.  Men noemt dat in de Volks-onderwereld hij ‘vecht’ opsiese ( bargoens voor zeker weten dan men geen tegenstand hoeft te verwachten) en dan wordt men als een lafaard en gluiperd beschouwd, die een vrouw of een kind slaat ( zo iemand als Koen Everink en Harry de Winter dus).

Dus gek genoeg is het voorgaande goed nieuws voor De Über-Winter, want het zou als een schande worden beschouwd  in de Volks- Alfamannetjes wereld wie zijn handen en voeten vuil zou maken aan De Über-Winter. De Über-Winter valt zonder meer in de categorie: Laffe grachtengordel pannenkoek,  waar men niet zijn handen aan vuil maakt en dus hooguit een schopje onder zijn kont geeft.

Op zijn grachtengordel Alfamannetje’s blog herhaalt De Über- Winter die redenatie nog maar eens.
“Wie ’s nachts om half vier niet in disco’s komt, loopt geen risico om mensen als Badr tegen te komen. Ik loop niet ’s nachts om half vier South Central LA in – daar kunnen situaties ontstaan die ik niet kan controleren. Wat is er met deze man dat zoveel commotie en emotie teweegbrengt? Ik heb geen idee…” 

En wij vragen ons nog steeds af wat de Über Winter in een duur hotel deed met Badr Hari.  En ook vragen wij ons in dit verband nog steeds af waarom die Grachtengordel Pannekoek De Über-Winter zich in de ‘Lekke Hari-zaak’ heeft gestort? Media-geil? Gratis sluik reclame over de rug van Koen? Angst? Chantage? Of gewoon gek en/of aan de drugs? We hebben geen idee…..

Leon de Uber- Winter gaat verder:
“Ik beweer niet dat Badr een onschuldig lam is: zijn werk is het toebrengen van ernstig letsel aan zijn tegenstander. Dat is de aard van het spel. Dat doet hij in een ring of een kooi. De finale, dodelijke slag is verboden – twee keer heeft Badr Hari nog een slag gegeven nadat de scheidsrechter de strijd had beëindigd. Dat is ernstig. Ik wil weten hoe dat bij hem functioneert. En ik wil ook weten onder welke omstandigheden hij zijn ‘cool’ verliest en mensen die hem uitdagen en sarren een klap geeft.”

Eerder verschenen in deze rubriek:

“Wat deed Leon de Winter in een duur hotel met Badr Hari?”

“Miljonair en racist Wilders:”Badr Hari na veroordeling land uit, maar Estelle mag blijven”.

“Estelle wil niet naast Badr Hari zitten.”