( van onze Corrupte News of The World redactie)

Amsterdam-Noir. Crimineeltje al voor twaalfde verpest schrijf het maffia blad De Telegraaf, maar zwijgt als het graf als het gaat om wie de kleine Elite-gangster Kliek is die 32.000 miljard heeft weg gejat uit de wereld- economie. Zijn die ook al op hun twaalfde begonnen met het jatten van miljarden?

Het maffiablad De Telegraaf: Van de Top 600 van criminele jongeren in Amsterdam vertoonde de helft al voor hun twaalfde jaar ‘ernstig probleemgedrag’. Dat concludeert de GGD uit eigen onderzoek en verzoeken gelijk om meer subsidie voor hun directeuren
(‘Dikke Deuren’). Die extra subsidie gaat gelijk naar de ‘Dikke Deuren’ dus daar merken die Top 600 criminelen-kinderen niets van.

Veel van die jongeren waren al onderwerp van allerlei soorten hulpverlening, voordat ze daadwerkelijk hun eerste misdrijf pleegden. Ze hebben vaak criminele vrienden of familieleden die met de politie in aanraking zijn geweest, meldt het Parool. Ook heeft ongeveer de helft een lichte verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis.

De enige manier om dit soort jongeren op het rechte pad te houden is langdurige en op de persoon toegesneden bemoeienis van de overheid, niet alleen met de jongeren zelf maar ook met hun omgeving, meent de GGD en dat heette vroegen gewoon hulpverlening aan kansloze arme gezinnen zonder toekomst perspectief.