( van onze corrupte justitie redactie)

Ouderwetse Klasse justitie door de Ruling Class is wereldwijd.( gangsters Adrie Bolier, Jan Westerhoud, Tonny Weijn( gangsterin), Pieter Schotte)

Burgemeester Van der Laan verloochend de PvdA en de Rule of Law in de GVB Misdaadbende zaak.”

Amsterdam–Noir.
Pakweg een kwart van de 600 ergste jonge Volkscriminelen van Amsterdam zit op dit moment vast. Om precies te zijn: 161. Dat staat in een brief die de Amsterdamse burgemeester Eberhard-GVB-misdaadgroep- van der Laan onlangs naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Wat niet in de brief staat is dat deze z.g. Top-criminelen nog geen honderd duizend euro bij elkaar hebben gestolen en geen van deze Top-criminelen van rond de zestien jaar oud ooit in zijn leven koffie heeft gedronken met ‘onze’ Burgemeester.

Burgemeester-GVB misdaadgroep- Eberhard van der Laan
Een jaar geleden begon Amsterdam met de zogeheten ‘Top 600-aanpak’. Die richt zich op de 600 grootste veelplegers van de stad (kuch). Het zijn voornamelijk jonge mannen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de Volks-misdrijven in Amsterdam en hebben nog geen fractie bij elkaar gejat in verhouding tot de GVB-Misdaadgroep. Maar goed, wie heeft dan naar erg in ?

De aanpak bestaat uit een lik-op-stukbeleid, maar ook uit zorg.
Sinds het begin van de aanpak heeft ongeveer twee derde van de personen uit de ‘Top 600’ vastgezeten. Alles bij elkaar heeft de politie 938 keer iemand uit de lijst aangehouden (sommige personen werden meerdere malen aangehouden). Het ging hierbij onder meer om 51 straatroven, 47 woninginbraken, 12 overvallen en 10 gevallen van zware mishandeling. In 25 procent hield de politie iemand aan vanwege een overtreding. (rijden zonder een kaartje in de GVB)

GVB-misddadgroep gaat vrij uit.
Van de GVB-misdaadgroep is er nog geen eentje aangehouden. Wel zijn leden van de GVB-misdaadgroep vaak koffie wezen drinken met Burgemeester Eberhard–GVB-misdaadgroep- van der Laan.

En één van de Top-leden is inmiddels gestraft met een nieuwe Top-Baan bij de Gemeente.

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de voorgeschiedenis van 140 personen uit de ‘Top 600’. Daaruit blijkt dat ze in het verleden vrijwel allemaal langdurig zorg of begeleiding hebben gekregen, omdat zij uit gezinnen komen waar de muizen zelfs van de honger het huis zijn uitgegaan.

Dat had echter weinig effect. Zo hield 80 procent zich niet aan de afspraken met de reclassering.

Er is geen onderzoek gedaan tot heden naar de voorgeschiedenis van de leden van de GVB-misdaadgroep, maar het is algemeen bekend dat zij allemaal de afgelopen dertig jaar Top-banen, met idem dito top salarissen hebben genoten.

Volgens een gemeentewoordvoerder vormen deze cijfers één van de redenen om met de ‘Top 600-aanpak’ te komen. Een van de pijlers van die aanpak is ook zorg, maar de gemeente en de andere betrokken instanties pakken het nu anders aan. Voorheen was veel van de aangeboden hulp vrijwillig, maar dat is nu niet meer het geval.

Het  SBS-Openbaar Ministerie vraagt nu aan de rechter om de jonge criminelen te verplichten hulpverlening te accepteren. Zo kan de rechter bijvoorbeeld een voorwaardelijke gevangenisstraf opleggen met als voorwaarde dat iemand zich laat helpen om van zijn drugsverslaving af te komen. Dat werkt volgens Van der Laan ook: in 17 procent van de vonnissen legt de rechter dit soort bijzondere voorwaarden op.

Er zijn tot nu toe geen bijzondere voorwaardes aan de GVB-misdaadgroep door de Rechter opgelegd om de weg gepoetste 12 miljoen door de GVB-misdaadgroep terug te vorderen. Die 12 miljoen zullen dus goed worden besteed door De GVB-misdaadgroep.