’39-’45 De tijd dat moorden gewoon was.

Moorden gedaan door gewone mensen. Gewone mensen die in het moorden geen moorden zagen. Moordenaars van vrouwen, kinderen,bejaarde,baby’s, jonge en oude mannen, die zich geen moordenaars vonden. Moorden, moorden, moorden, moorden, moorden en nog eens moorden door gewone mensen: totaal 50 miljoen vermoorden mensen.

Zes miljoen daarvan waren Joden en nog eens zes miljoen Russen vermoord in Staats Kampen door gewone mensen, die moordenaars waren.

Ga kijken naar de gezichten van 17000 vermoorde Joodse kinderen en vergeet het moorden door gewone mensen nooit meer en voel voor even onbehagelijk als  gewoon mens al is het maar een minuut

In Memoriam
De gedeporteerde en vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen 1942 – 1945

10 februari t/m 20 mei 2012
 De toegang is gratis
Deze tentoonstelling is gebaseerd op de publicatie In Memoriam, de gedeporteerde en vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen, 1942 – 1945. Schrijver Guus Luijters heeft voor dit boek de personalia van bijna 18.000 in de Tweede Wereldoorlog vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen bijeengebracht. Van 3.000 kinderen is ook een foto gevonden, mede dankzij de jarenlange speurtochten van onderzoekster Aline Pennewaard.

De tentoonstelling in het Stadsarchief bestaat uit drie delen. In de grote hal van het Stadsarchief komt een monumentale presentatie te staan: een zeventig meter lange tafel in vier delen waarop de teruggevonden foto’s van 2.900 kinderen te zien zijn, gerangschikt per transport van kamp Westerbork naar de vernietigingskampen. Voor bezoekers is een naamregister op de foto’s beschikbaar.

Bron: Stadsarchief