( van onze Buitenlandse heroïne handel en vrouwen uitbuiting redactie)

Amsterdam-Noir-Terwijl onze echte stoere Hollandse politie met Lego speelt in Afghanistan met wat bij een gescharrelde analfabeten voor hun Boss “Snake Rutte” van Bruin 1 worden vrouwen ( hoe ze met Homo’s omgaan zal nog wel vele malen erger zijn) behandelt op een wijzen, die de meest walgelijk vrouwenhandel bendes zich niet in hun stoutste dromen kunnen voorstellen.

Waarom doen zij niet een echt iets nuttig? Waarom arresteren zij niet die gruwelijke misdadiger? En hoe zit het met de heroïne handel? Die bloeit als nooit te voren en daar doen onze politie mensen ook niets tegen. Laat de heroïne maar ongestoord naar Nederland komen is kennelijk het beleid van de VVD- “Snake Rutte”.

Honderden misbruikte Afghaanse vrouwen vastgehouden in cel’
(door Pim van den Dool)
Honderden Afghaanse vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld of verkrachting worden als criminelen vastgehouden in gevangenissen. Dat staat in een rapport over de positie van vrouwen in Afghanistan dat Human Rights Watch vanochtend heeft gepubliceerd.

In het rapport van de mensenrechtenorganisatie staat dat zo’n vierhonderd Afghaanse vrouwen en meisjes in de cel zitten voor misdrijven die met het schenden van de eerbaarheid van doen hebben. De vrouwen zijn vastgezet voor zaken als het weglopen uit huis en seks buiten het huwelijk. In werkelijkheid zijn deze vrouwen volgens Human Rights Watch slachtoffers van huiselijk geweld, verkrachting of gedwongen prostitutie. Slachtoffers als verkrachte vrouwen worden in Afghanistan echter dikwijls beschuldigd van overspel omdat zij de familie-eer zouden hebben geschonden.

‘Regering-Karzai moet einde maken aan discriminatoire  misdadige praktijken’
De directeur van Human Rights Watch, Kenneth Roth, zegt in het rapport dat hij de bevindingen van zijn organisatie “schokkend” vindt:

“Het is schokkend dat tien jaar na het omverwerpen van de Talibaan vrouwen en meisjes nog altijd vastgezet worden voor het ontvluchten van huiselijk geweld en gedwongen huwelijken. Niemand zou moeten worden opgesloten voor het ontvluchten van een gevaarlijke situatie.”

Human Rights Watch roept de regering van president Karzai op om een einde te maken aan de “discriminatoire” praktijken, die volgens de organisatie in strijd zijn met het internationaal recht. Ook zouden de westerse bondgenoten van Afghanistan de regering van Karzai meer onder druk moeten zetten om de vrouwenrechten in het land te respecteren.