( van onze corrupte  pedo-justitie redactie)

Topman mr. J.Demmink van het ministerie van justitie, voormalig Hoofdofficier van justitie Amsterdam Vrakking  en officier van justitie   Tonino  ontkennen ooit samen te hebben ‘gewerkt’ met de Pedo- Bisschop. Ook ontkennen  zij op enig moment Kinderporno te hebben uitgewisseld. Alles berust op louter toeval en het is een feit van algemene bekendheid dat alle Pedo-activiteiten altijd onder de Zwarte Toga blijft bij justitie. De Big Head VVD-Gangster Teeven, de justitie-man van het Cabinet Cafe Bruin 1 heeft die Amsterdamse Hoofd Zwarte Toga ‘Vieze’ Vrakking nog met zijn criminele  Pedo-afwijking gechanteerd:

Teeven toonde zich tegelijkertijd bijzonder geïnteresseerd in de vermeende seksuele escapades van Vrakking. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Teeven kennis zocht waarmee hij zijn baas onder druk kon zetten.”

Bron: http://www.vn.nl/Archief/Justitie/Artikel-Justitie/OudAIVDer-Paul-Herrie-De-geheime-dienst-zwijgt-over-corruptie.htm

Roger Vangheluwe heeft ook kinderen uit tehuis ‘Huize Godtschalck’ in de Westhoek misbruikt toen hij bisschop van Brugge was. Dat tehuis bevond zich in Loker, een deelgemeente van Heuvelland. In de bisschoppelijke residentie in Brugge liet Vangheluwe bovendien kinderen uit de instelling overnachten. Dat schrijft het weekblad Humo in de editie die morgen verschijnt.

De bisschop bracht de kinderen in het tehuis geregeld een bezoekje, samen met zuster Astère, een van zijn huishoudsters die in de instelling gewerkt had. Zuster Astère weigert te reageren op de beschuldigingen, Roger Vangheluwe antwoordde dan weer niet op een e-mail met een verzoek om toelichting.

 “Als de bisschop in de leefgroepen rondhing, stond zijn hele houding me niet aan. Hij ging té intiem met de kinderen om. Hij haalde hen aan, gaf hen een aai, knuffelde hen en nam hen op schoot”, aldus een staflid. “We zagen dat hij te dicht bij de kinderen stond, maar we hebben nooit aan pedofilie gedacht”, voegde hij eraan toe.

 Getuigenissen

Nu treden er echter kinderen van toen naar voor als getuige. “We konden nergens terecht met onze bedenkingen, ook niet bij onze ouders. Het was beter om te zwijgen. De handtastelijkheden van Vangheluwe waren taboe”, getuigt een slachtoffer aan Humo.

 

Volgens een ander slachtoffer uit het tehuis is ook zuster Astère niet onschuldig. “Zij keek niet de andere kant op, integendeel: ze bemiddelde bij de ongeoorloofde toenaderingen van de bisschop.”

 

Iedereen zweeg over de perversiteiten van Vangheluwe, want hij was God in Brugge”, zo besluit Humo op basis van de getuigenissen. “We waren dolgelukkig, toen uitkwam dat hij moest aftreden. Hij komt toch niet met alles weg! We hadden het eerlijk gezegd niet meer verwacht”, luidde het.

 Geen officiële klacht

Het parket van Brugge heeft officieel geen weet van de bewuste klachten. In de eerste helft van dit jaar had een leek die op het bisdom werkt wel haar ongerustheid geuit. “Ze had het over een kind dat regelmatig mee mocht naar de privévertrekken van Vangheluwe (toen die nog bisschop van Brugge was, nvdr.). Maar we hebben het vermeende slachtoffer opgezocht en die vertelde ons dat er nooit iets was gebeurd”, aldus het parket van Brugge. “Ik blijf geïnteresseerd om nieuwe feiten bloot te leggen, vooral van niet-verjaarde feiten”, zegt de Brugse procureur Jean-Marie Berkvens. Bij het parket van Ieper was er niemand bereikbaar voor commentaar. (belga/sg)