Rechtbank verslag Brown versus Peter R. de Vries en zijn billenmaatjes Bas van Hout en Koen Scharrenberg (en hun bijstand bodyguards) .

De zitting begon rustig en zelfs gemoedelijk. Ik had mij voorgenomen mij deze keer niet druk te maken.

Dat justitie gemene zaak doet met lieden als Bas van Hout en Koen Scharrenberg en Peter R. de Vries is markant een fact of life.

Maar wat schetste mijn verbazing.

De zitting was al een tijdje aan de gang en toen melde de Officier dat Bas van Hout zich als slachtoffer had gemeld en Koen Scharrenberg als toehoorder. Ik hoorde direct zijn walgelijke zg. geaffecteerde grafstem.

Ook Koen Scharrenberg melde zich. Ik draaide mij verrast om naar de publiekelijke tribune achter kogel vrij glas.

En daar zaten ze vergezeld van 6-8 acht tot overduidelijke Diknekken. Koen Scharrenberg is in het echt een zielig oud , vadsig, kaal mannetje om te zien.

Ik ging ter plekke uit mijn dak.

De euvele moed om hier te gaan zitten als bedreigde slachtoffer en mij dan n.b. ter zitting te laten intimideren en bedreigen door wat derderangs verlopen Sportschoolfiguren.

Ik eiste ter plekke van de Officier dat hij een einde maakte aan deze goedkope Laffia praktijken. De Officier weigerde. Hij vond dat deze heren gewoon willekeurig publiek waren.

De Rechter sprak de betreffende ‘heren‘ aan en die bevestigde dat zij behoorde tot de drek van Bas van Hout. Ik nodigde Panorama Laffia journalisten Bas van Hout, Koen Scharrenberg en hun ‘Bijstand bodyguards’ vooral na de zitting uitdrukkelijk uit op mij buiten te blijven wachten………………………………. De Officier protesteerde en dreigde mij ter plekke te laten aanhouden.

Hierop schorste de Rechter de zitting en liet daarna Bas van Hout zijn verlopen drek Sportschool figuren de zaal uit zetten. Enige tijd later verscheen er ook nog wat extra politie van buiten.

Hierna verliep alles weer als voorheen -zonder Bas van Hout zijn drek – rustig en kalm.

De Officier eiste 200 euro boete en Bas van Hout eiste 500 euro als slachtoffer.

Ik viel wel nog een keer van mijn stoel toen de officier met droge ogen beweerde dat Bas Van Hout niet de beloning van 500.000,- gld op mijn hoofd had gezet. Dat een persoon zo openlijk mag liegen van justitie is op zich al significant bewijs dat zij hem beschermen als kennelijk één van hun Top politie-infiltranten

De Rechter wees die eis af en veroordeelde mij tot 200 euro voorwaardelijk.

Direct na de zitting was Bas van Hout, Koen Scharrenberg en zijn derderangs drek bodyguards in geen velde of wegen te bekennen. Een Parketwachter liet mij weten dat zij met haastige spoed onder politie begeleiding naar hun Panorama – lease auto’s waren begeleid.

Hiermee is een einde gekomen van een serie van drie rechtszaken tussen mij en de afdeling Riool, Laffiajournalistiek. Ik ben drie keer veroordeelt en daar ben ik het totaal niet mee eens, maar dat gezegd hebbende ben ik van mening dat elk van de drie Rechters zeer kundig, objectief en vooral geduldig zijn met mij.

Drie afzonderlijke Rechters, die wat mij betreft laten zien dat Nederland nog steeds een Rechtstaat is.