Gangstas_paradiseZomaar een willekeurig dagje wereldwijde onbestrafte corruptie in beeld van de elite gangsters. Banana Nederland loopt voorop met het niet vervolgen van de meest verfijnde vorm van corruptie van de Koninklijke(politieke) elite gangsters, namelijk de ‘nevelbaan’.

In Banana Nederland is de corruptie geëvalueerd naar een zeer beschaafde sluwe vorm. In beginsel neemt men geen cash aan. Men laat zich uitbetalen in de vorm van de zg. bijbanen. Een zeer duidelijk voorbeeld is de Zuid-Hollandse commissaris van de Koningin Jan Franssen (VVD). ‘De onderwereld-VVD’ Franssen heeft momenteel 23 nevenfuncties. Een Commissaris van de Koningin verdient zo’n 9.400 Euro bruto per maand. Dit salaris wordt betaald door de belastingbetaler. Dat betekent dat ook de medewerker van het schoonmaakbedrijf met een salaris van 1.102 per maand hieraan mee betaald.

Is het dan te rechtvaardigen dat een dergelijk openbaar bestuurder ook nog eens een groot deel van zijn salaris aanvult met nevenfuncties? Het is voor een ieder normale Nederlander duidelijk dat er geen mens bestaat die naast zijn gewone baan fysiek nog 23 neven functies kan doen. De zg. neven functies zijn dan ook de vervanger voor de simpel ouderwetse enveloppe met cash er in om een persoon zijn medewerking te kopen. In Banana Nederland op het elitaire niveau heeft men al lang geleden geleerd dat men geen cash moet aannemen voor zijn gunsten. Dat is ordinair en een te openlijke vorm van corruptie. Kijk maar eens naar deze nog beginnende corrupte Amerikaanse Senator, die nog zo dom is om een envelopje aan te nemen voor haar gunsten of diensten.

Maar er zijn ook andere vormen van de elitaire corruptie, die sluwer en geslepen zijn. Wat te denken van bestuursvoorzitter Hubert Möllenkamp van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. Deze sociale woningbouw boy heeft zichzelf verrijkt met onder meer een Spaanse villa en een Maserati met chauffeur van de zaak. Terwijl hij aan de lopende band op hoge poten de schlemielen die van ellende wat wiet thuis kweken met gezin en al op straat smijt. De politiek en justitie zijn ‘keihard’ tegen deze elite gangsters Möllenkamp opgetreden. Hij is voorlopig geschorst met behoud van zijn salaris, Maserati en Spaanse villa. Daar kunnen de maatregelen van justitie en politie tegen thuis wiet kwekers niet tegen op.

En wat te denken van de super socialist Blair? Tony Blair is waarschijnlijk de best betaalde spreker ter wereld geworden. De oud-premier van Engeland heeft sinds het verlaten van Downing Street al zo’n 15 miljoen euro verdiend. Voor een speech van 90 minuten vraagt hij ongeveer 197.000 euro. Zijn tarief ligt daarmee beduidend hoger dan die van bijvoorbeeld Bill Clinton. Sec beschouwd is de gedraging van Blair geen corruptie. Maar als je decennia lang beweert socialist te zijn en je vervolgens 197.000 euro per 90 minuten laat betalen voor gebakken lucht ben je m.i. op zijn minst extreem a-moraal en zwaar gecorrumpeerd, maar zeker geen socialist.

Ach, zolang je maar geen wiet thuis kweekt of ergens ‘zwart’ toiletten boent van die typetjes als Blair, Mollenkamp of de Zuid-Hollandse commissaris van de Koningin Jan Franssen is er geen vuiltje aan de lucht.

Ondertussen gaat de Banana-karavaan verder. Worden de kleine zg. criminelen, die gepakt worden voor een winkeldiefstal of wat zwart bijklussen of wat wiet thuis kweken om gewoon brood op de plank te hebben keihard vervolgd op aanzeggen van de Grootgraaiers, c.q. elitegangsters als Blair, Hubert Mollenkamp (Zuid-Hollandse commissaris van de Koningin), Jan Franssen, Ludo van Halderen (Nuon), Michiel Boersma (Essent), Pim Vermeulen (van de Bank Nederlandse Gemeenten. Deze voormalige PvdA-wethouder kostte de BNG in 2004 zo’n 713 duizend euro. Zijn inkomen steeg met veertien procent.), Gerlach Cerfontaine (Schiphol met 669 duizend euro), Aad Veenman (van de NS met 649 duizend euro), Louise Gunning (van het AMC, met 286 duizend euro), Jim Schuyt (van woningbouwcorporatie Alliantie), Jaap van Gelder (van Woningstichting De Key), Arthur Docters van Leeuwen (van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ), Hans Smits (Havenbedrijf Rotterdam, half jaar 220 duizend euro), enz, enz.

Begrijpelijk dat de gewone man PVV stemt in Banana-Nederland

Voeg dit artikel toe aan MSN Reporter