(door Steve Brown)

AMSTERDAM-NOIR-Toen ik de ‘Turbo-uitzending’ zag rolde ik zowat uit mijn stoel van ongeloof en verbijstering dat een ‘journalist’ deze knullige ongeloofwaardige Nep het panorama-frans-turbogehele Nederlandse volk durfde voor te schotelen. In een bepaalde periode van mijn leven was ik de helft van het jaar op reis in landen zoals Pakistan, India, Marokko, Nigeria, Gouden driehoek, Zuid- Amerika, Philipijnen, Indonesische, Cyprus, Bali, Singapore, enz. Ik was dus uit en te na bekend met de gewoonte zoals in landen als Paraguay. En één ding staat vast dat is in die landen je nog geen steen kan verplaatsen zonder toestemming van de juiste persoon of groepen. Meestal is dat de plaatselijke generaal, politie-commissaris, plaatselijke koning, Slum-Lord of een steenrijke ( maffia) familie,etc. Maar dan is ook alles mogelijk. Zo hadden we onder elkaar een mopje dat als je wilde en de juiste personen stonden achter je kon in bijv. Karachi een heuse Olifant met Rose strik om laten in checken als passagier en mee laten vliegen. Maar zonder toestemming van de betreffende plaatselijk Opper-baas is het zelfs niet mogelijk op straffe van dood of arrestatie om ook maar een steen op te tillen. En ik kan u verzekeren dat de lik in die landen vol zit met schlemielen die zonder de juiste toestemming één en ander geprobeerd hebben. Dan moet u deze uitzending ook zien in de context van het feit dat Fransie Turbo de eeuwige bloedgabber is van Cor van Hout en dat Cor op zijn beurt weer de eeuwige vriend is /was van De Vries. Dat blijkt o.a. uit het politie-verbaal Bijl dat Cor al jaren Frans onderhoud en ondersteunt. En dat reeds in die tijd het gerucht ging dat Frans op zwart zaad zat en dat Cor en de zijne hem financieel ondersteunde.
De uitzending in het kort:
Frans MeijerIk moet het uit mijn herinnering doen omdat ik nergens op het internet, ook niet op die van De Vries de beelden nog kon vinden. Misschien kan De Vries (of Jaap Jongbloed) van de Tros zijn grootste scoop op zijn site zetten, zodat iedereen zelf alsnog deze beelden kan beoordelen. Ook het betreffende artikel in Panorama kon ik nergens meer vinden. Blijkbaar begrijpen De Tros en Panorama nu zelf wel dat ze behoorlijk in de zeik zijn genomen door De Vries en de Heineken -ontvoerders.
De Vries loopt geheimzinnig op straat en spreekt op een geven moment in de verte een persoon aan. De zg. verborgen camera legt dit tafereeltje op afstand vast.
De Vries roept dan naar Frans. Frans acteert of ie schrikt .Na tien jaar door Interpol en de gehele Nederlandse politie te zijn gezocht is het uitgerekend de Vries, de Gabber van Cor die hem midden in Paraguay op straat aanspreekt. Maar niks geen agressie van Frans, hij begint gelijk een gesprek met De Vries. Ik vermoed dat deze scene meerdere malen is overgedaan voor het er een beetje mee door kon gaan. Vergeet niet dat Frans in tegestelling tot de Vries geen(slechte) acteur is.
Hierna zit de Vries samen met Frans op een bed in het huis van Frans. Frans is natuurlijk niet zo gehaaid in komedie maken als De Vries en speelt zijn rol van de wanhopige zo goed als kwaad als het kan. Hij smeekt De Vries als een klein kind om dit toch allemaal niet uit te zenden. De Vries als eerzaam burger en zeer rechtschapen zonder vrees is echter onverbiddelijk .

In Panorma doet De Vries er nog een schepje bovenop. De Vries rijdt samen met Frans midden in de nacht in een taxi door de sloppen en Frans smeekt en dreigt hem te vermoorden als De Vries het toch gaat uitzenden. De Vries onverschrokken alleen in de taxi blijft weigeren.

Eerder verschenen

Fransie Turbo Leugenaar Peter R. de Vries. (1)