Op 21 mei 2006 stond dit artikel op www.hijonline.nl.

“Belgische site: Imperium John de Mol gebouwd op drugsgeld!

John de Mol

Voor de veel bezochte Belgische site belg.be valt het te hopen dat zij hun bewijzen dat John de Mol en Peter R. de Vries hun tv-succes hebben gebouwd op crimineel geld van uit de criminele Bruinsma-groep kunnen hardmaken. Volgens de site zou het imperium van De Mol gefinanceerd zijn met drugsgeld van Charles G. Peter R. de Vries zou daarbij een bemiddelende rol hebben gespeeld. Als blijkbaar wederdienst zou De Mol vorig jaar geld hebben gestoken in de politieke ambities van Peter R. de Vries toen hij -een niet geslaagde- poging deed om een zetel in de Tweede Kamer te veroveren.

De Belgische aanval op de Talpa-baas lijkt echter ingegeven te zijn door Nederlandse vijanden van John de Mol…. belg.be schrijft op basis van niet nader genoemde bronnen: “In Nederland is John de Mol een zakelijke topper,een media tycoon te vergelijken met de Italiaanse Berlusconi.
Met zijn programma ‘Big Brother’ internationaal uit te rollen is hij samen met zijn Endemol partner Joop van de Ende euro miljardair geworden. Maar bronnen vertelde belg.be dat er een luchtje aan deze invloedrijke heer hangt. Zo zou hij de financier zijn geweest van de politieke ambities van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Dit is uitgelopen op een fiasco, de Nederlanders zagen de journalist niet zitten in hun politiek. Maar hoe kwam deze invloedrijke televisie magnaat aan zijn start kapitaal?”, vraagt de site zich af om direct ook het antwoord te geven.
“In de jaren 80 zou John de Mol als een soort loopjongen van een beruchte Nederlandse crimineel hand en span diensten hebben verricht. Deze zelfde heer zou indertijd John de Mol en zijn toenmalige kompaan Willem Ruis geholpen hebben hun faillissement te voorkomen. Dit door via een zekere Charles G. (toenmalig eigenaar van een verhuurbedrijf van televisies aan particulieren) die maar liefst één miljoen aan drugsgeld in hun business pompte. Door dit crimineel startkapitaal is John de Mol uiteindelijke miljardair geworden,” weet Belg.be.
>De Mol zou zich in die tijd hebben laten adviseren door misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Belg.be schrijft: “De contacten met de Nederlandse onderwereld zouden in de jaren 80 zijn gelegd door dezelfde Peter R. de Vries die in 2005 door John de Mol werd gefinancierd.

Alle bovengenoemde zaken zullen worden behandeld in de strafzaak tegen de in januari opgepakte Heineken ontvoerder Willem Holleeder. De man die door de Nederlandse justitie verantwoordelijk wordt geacht voor tenminste 25 liquidaties. ”

Bronnen van ZIJONLINE vertellen dat de Belgische site hartelijke contacten onderhoudt met een aantal Nederlandse sites, waaronder witheet.com, een Nederlandse website die in de Verenigde Staten is geregistreerd. De onbewezen aanval op De Mol zou ook te maken met de verhalen dat de Talpa-eigenaar verantwoordelijk wordt gehouden voor uitlatingen van misdaadjournalist Bas van Hout in het programa Barend & Van Dorp waarin hij met beschuldigende vinger wees naar Steve Brown als de genius achter ontvoeringsplannen waarbij John de Mol jr. het slachtoffer diende te worden. Die ontvoering werd verijdeld omdat de Amsterdamse politie de familie De Mol tipte over de ophande zijnde ontvoeringsplannen. Van betrokkenheid van Brown, zoals Bas van Hout beweerde, is officieel niets bekend. Sinds de aantijgingen van Van Hout bij Barend en Van Dorp probeert Brown, middels zijn eigen site, en die van geestverwanten, verhaal te halen. Ook stelde Brown De Mol verantwoordelijk voor de door hem geleden schade door die aantijgingen van Van Hout op Talpa. Tot een rechtszaak is het echter nimmer gekomen.
bron: belg.be”

Zie ook:
Reacties op drugsimperium John de Mol.

Nieuws verdwijnt waar De Mol-groep verschijnt.